Bestuur

Het Zorg Innovatie Forum is een stichting met een driehoofdig bestuur.
 

Voorzitter: M.S.R. (Martin) Sitalsing

Martin Sitalsing is sinds 1 juli 2016 voorzitter van het Zorg Innovatie Forum. Hij is hiermee de opvolger van René Paas, die zijn voorzitterschap bij het ZIF moest beëindigen wegens zijn nieuwe functie als Commissaris van de Koning van Groningen. Martin Sitalsing past door zijn brede achtergrond heel goed bij de koers van het ZIF. Hij is in het dagelijks leven voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentis.
 

Bestuurslid: Mw. Akke Groenewoud

Akke Groenewoud is sinds april 2014 bestuurslid van het Zorg Innovatie Forum. In het dagelijks leven is Groenewoud adjunct-directeur bij VNO-NCW/MKB Noord, de grootste werkgeversorganisatie van Noord Nederland. In die hoedanigheid behartigt zij de belangen van ondernemers en werkgevers en heeft zij een verbindende rol tussen bedrijfsleven, politiek en bestuur. Naast het bestuurswerk voor het ZIF is Groenewoud commissaris bij Stam BV en bestuurslid bij het Poëzie Paleis.
 

Bestuurslid: Prof. dr. Anne-Mei The

Anne-Mei The is sinds 16 september 2015 bestuurslid van het Zorg Innovatie Forum. The is opgeleid als cultureel antropoloog en jurist en promoveerde in de medische wetenschappen. Ze werd bekend als onderzoeker en schrijver van het boek ‘In de wachtkamer van de dood’ over leven en sterven met dementie in een verpleeghuis. Sinds juli 2012 is ze bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), en tevens lector aan de Hogeschool Stenden.