Zorginnovatie.nl

Zet uw innovatie in de etalage

Er bestaan vele innovaties op het gebied van gezondheid. eHealth platforms, gezonde voeding, lifestyle programma's, enzovoorts. Zorginnovatie.nl is de etalage voor deze innovaties, waarbij meteen in beeld wordt gebracht hoe ver het initiatief is. Het brengt innovaties in contact met innovatie-aanjagers. En het is een catalogus voor iedereen die op zoek is naar de juiste (gezonde) oplossing. 

Innovatie aanmelden

Het plaatsen van een innovatie op www.zorginnovatie.nl is volledig kosteloos. Na het aanmaken van een account kan onder het kopje ‘Innovaties’ gekozen worden voor ‘Innovaties Toevoegen’. Vervolgens doorloopt u een drietal stappen:

  • Algemene gegevens (naam, regio en een korte beschrijving)
  • Onderwerpen selecteren (Wat voor type innovatie is het en voor welke sector?)
  • Innovatie beschrijven (In welk stadium bevindt uw innovatie zich, wat heeft u nog nodig?)

Vergeet bij de laatste stap vooral niet aan te geven met wie u samenwerkt, zoals een kennisinstelling en HANNN als netwerk.


Samen met zeven regionale innovatienetwerken in andere delen van het land, heeft Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) dit platform opgericht om:

  • zichtbaar te maken hoeveel mooie innovaties er ontwikkeld worden met betrekking tot gezondheid
  • vraag en aanbod bij elkaar te brengen op het vlak van ontwikkeling, opschaling, financiering, etc.
  • beter ondersteuning te kunnen bieden bij innovatie
  • te voorkomen dat verschillende mensen met hetzelfde bezig zijn, zonder het van elkaar te weten

 

Inmiddels staan er al meer dan 350 innovaties op het platform en telt de community meer dan 1900 leden die op verschillende manieren kunnen helpen. Ook wordt www.zorginnovatie.nl steeds vaker benut als registratiekanaal voor challenges (zoals de Sustainable Healthcare Challenge) en prijzen (zoals de Nationale Zorginnovatieprijs). Het gaat om gezondheidsinnovaties in brede zin: van games en nieuwe concepten voor ouderenzorg, tot voeding en medische technologie.
 

Minister Schippers bij de lancering van Zorginnovatie.nl
Minister Schippers bij de lancering van Zorginnovatie.nl

www.zorginnovatie.nl werd eind 2015 gelanceerd door Minister Edith Schippers in perscentrum Nieuwspoort. Acht regionale innovatienetwerken hebben hierbij voor een landelijke strategische samenwerking getekend en daarmee ZorgInnovatie Nederland opgericht. De acht regiopartners zijn Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, EIZT, Health Valley, HANNN, Medical Delta, OMFL en VitaValley. Sinds de lancering krijgt het platform veel aandacht en is het uitgegroeid tot hét landelijke platform voor innovatie in de zorg in Nederland.