Quantfied Self Institute

De Hanzehogeschool Groningen heeft op 28 september 2012 het eerste Quantified Self Institute ter wereld geopend. Wetenschappers daar denken dat Quantified Self de manier van onderzoek doen in de gezondheidszorg compleet zal veranderen.

Gegevens worden verzameld met sensortechnologie en kunnen worden gedeeld via het internet. Potentieel kan iedereen informatie aandragen voor nieuw wetenschappelijke onderzoek. Geen ziekenhuizen en dure meetinstrumenten, maar je natuurlijke omgeving en een smartphone als laboratorium.

QSI houdt zich bezig met metingen die te maken hebben met 'the big 5 of healthy life', te weten voeding, beweging, slaap, stress en sociale interactie. Het vijfde aspect is niet zodanig een object van onderzoek, maar zit in alle vier de andere pijlers verweven.

De multidisciplinaire onderzoekgroep bestudeert en geeft onderwijs in self-tracking voor gepersonaliseerde gezondheid. Onderzoek en innovatie projecten in het groeiende gebied van apps en wearable technologies zijn ondersteunend voor het eind doel: het ontdekken van de instrumenten voor en tot welke omvang self-tracking nuttig is voor de individuele gezondheid.

Partners in HANNN: Hanzehogeschool Groningen, UMCG, Rijksuniversiteit Groningen.

Meer informatie kunt u lezen op: www.qsinsitute.com