Save the date – dinsdag 25 september: Themabijeenkomst data en gezondheid

donderdag 12 juli 2018

  • HANNN

Er worden ontzettend veel gezondheidsgegevens verzameld. Door zorgprofessionals, maar ook door onszelf (al dan niet ongemerkt) via wearables, sensoren, social media, etc. Een groeiend aanbod van technologieën zorgt er voor dat deze informatie die verscholen zit in deze data ook steeds beter benut wordt.

Maar, wat heb je aan al deze gegevens? Hoe wordt de informatie inzichtelijk en bruikbaar? Kunnen gegevens van je health check op het werk, gebundeld worden met gegevens van het ziekenhuis? Hoe worden persoonlijke gegevens ‘big data’?  En hoe krijg je dankzij een eigen gezondheidsoverzicht meer regie over je eigen gezondheid en de zorg?

Met deze en andere vragen gaan we dinsdag 25 september aan de slag tijdens de Themabijeenkomst data en gezondheid. We gaan van individuele gegevens, via ‘big data’ naar persoonsgerichte gezondheid en zorg.

Deze informatieve en interactieve bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van bewoners- en patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, ondernemers, onderzoekers en andere geïnteresseerden. Vanuit verschillende invalshoeken wordt door inspirerende sprekers een beeld geschetst van de nuttige toepassingen van gezondheidsdata. Aan de hand van concrete voorbeelden gaan we samen in gesprek over verwachtingen en vraagstukken.

  • Datum: Dinsdag 25 september
  • Tijd: 15:00 – 17:30 uur
  • Locatie: Groningen (adres volgt)

De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de regiegroep Personalized and Customized Health onder leiding van themaexpert Cisca Wijmenga, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) in samenwerking met de Aletta Jacobs School of Public Health.

Je alvast aanmelden voor het event kan via onderstaand formulier. 

Meer informatie over het programma en de locatie volgt binnenkort. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op (katinka.reijnders@hannn.eu of 0634042484).

Aanmelden Themabijeenkomst data en gezondheid 25 september 2018

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network