Aankondiging werksessie Activerende woon- en leefomgeving

vrijdag 14 september 2018

  • HANNN

Datum: donderdag 11 oktober 2018
Tijd: 9:30 – 11:30 uur
Locatie: Healthy Living Room, Grote Markt Groningen

Op donderdag 11 oktober gaan we met Noordelijke ondernemers aan de slag die bezig zijn met innovatie rondom activerende woon- en leefomgeving.

Groningen wil toegroeien naar een ‘Man Made Blue Zone’, een gebied waar de omstandigheden optimaal zijn om gezonder ouder te worden. Ondernemers hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van oplossingen die mensen ondersteunt om daadwerkelijk meer regie op hun eigen gezondheid te hebben en ze in staat stelt om langer en gezonder in de eigen omgeving te kunnen blijven wonen.

De werksessie Activerende woon- en leefomgeving wordt georganiseerd op initiatief van de regiegroep Personalized and Customized Health en vindt plaats tijdens de Healthy Ageing Week ‘18. Het is een vervolg op het mkb netwerkevent dat we afgelopen juni hebben georganiseerd.

In de werksessie op donderdag 11 oktober willen we verder de diepte in gaan op deze maatschappelijke uitdaging zodat er concrete oplossingen boven komen drijven en inzicht in wat (en wie) er nodig is voor uitvoering van de ideeën. Dhr. Nico van Meeteren, directeur van Health~Holland, zal ons hierin begeleiden.  

We komen samen in de Healthy Living Room van het project HeaLIQs. Deze ‘woonkamer’ staat tijdens de Healthy Ageing Week op de Grote Markt in Groningen. Mensen kunnen hier health checks doen en op een leuke manier informatie en adviezen krijgen over een gezonde levensstijl.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met ingrid.prikken@hannn.eu

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network