1e Healthwise Lustrum Conferentie Man Made Blue Zones: Healthy Ageing Together

vrijdag 2 februari 2018

  • HANNN

Hoe kun je echt gezond oud worden? In de zogenaamde Blue Zones lijkt het antwoord op deze vraag te zijn gevonden. Blue Zones zijn afgebakende gebieden op verschillende plekken in de wereld waar mensen tot op hoge leeftijd kerngezond blijven. Wetenschappers hebben deze gebieden jarenlang onderzocht en ontdekt wat bijdraagt aan een lang en gezond leven.

Tijdens de eerste Healthwise Lustrum Conferentie op 3 april 2018 van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het Healthy Ageing Network Northern Netherlands, zullen onderwerpen besproken worden als wat er veranderd moet worden om een gezondere leefstijl te bereiken en of het mogelijk is om in Noord Nederland en in andere gebieden een Man Made Blue Zone te maken.

De nieuwst wetenschappelijke kennis zal tijdens de conferentie uitgewisseld worden, in workshops over beweging, voeding, gezond ouder worden, een gezonden leefomgeving, maatschappelijke betrokkenheid en het hebben van een levensdoel. Daarnaast zal er besproken worden wat dit voor onder andere de regio betekend en wat mogelijkheden zijn hierin voor Man Made Blue Zone.

Via deze link kunt u zich op de website van de Rijksuniversiteit Groningen aanmelden voor de conferentie, die op 3 april van 9:00 tot 17:00 in het Martiniplaza (Leonard Springlaan 2 te Groningen) zal plaatsvinden.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network