11 oktober: mkb-sessie activerende woon- en leefomgeving

dinsdag 2 oktober 2018

  • HANNN

Ben je ondernemer en werk je aan producten of diensten die bijdragen aan een activerende woon- en leefomgeving? Meld je aan voor deze werksessie op donderdag 11 oktober. 

Wanneer? Donderdag 11 oktober 2018
Hoe laat?  9:15 inloop, start 9:30 uur tot 11:30 uur
Waar? Healthy Living Room, Grote Markt Groningen

Groningen wil toegroeien naar een gebied waar de omstandigheden optimaal zijn om gezonder ouder te worden. Ondernemers en start-ups hebben een belangrijke rol in de ontwikkeling van oplossingen die mensen ondersteunt om langer en gezonder in de eigen omgeving te kunnen blijven wonen.

In de werksessie op donderdag 11 oktober willen we verder de diepte in gaan op deze maatschappelijke uitdaging zodat er concrete oplossingen boven komen drijven en inzicht in wat (en wie) er nodig is voor uitvoering van de ideeën. We doen dit rondom het thema activerende woon- en leefomgeving. Dhr. Nico van Meeteren, directeur van Health~Holland, zal ons hierin begeleiden, samen met Ingrid Prikken, project manager Personalized and Customized Health bij HANNN.  

De werksessie  wordt georganiseerd op initiatief van de regiegroep Personalized and Customized Health en vindt plaats tijdens de Healthy Ageing Week ‘18, welke dit jaar in het teken staat van een gezonde omgeving. Het is een vervolg op het mkb netwerkevent dat we afgelopen juni hebben georganiseerd.

Voorlopig programma:

9:15     Inloop, de koffie staat klaar!

9:30     Welkom en inleiding

  • Nico van Meeteren, directeur van Health~Holland, zal in navolging van de Mkb bijeenkomst op 14 juni ons verder op weg helpen rondom het thema activerende woonomgeving. Wat is er nodig om als ondernemer in deze maatschappelijke uitdaging een rol te kunnen spelen?

10:00  In gesprek:

  • Waar ben jij mee bezig wat bijdraagt aan meer gezonde jaren voor Groningers? Welke successen kun je delen?
  • Welke hobbels loop je tegenaan in de uitwerking?
  • Wat heb je nodig?

10:30   Gezamenlijk uitwerken van acties:

  • Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor ondernemers?
  • Wat kan er in samenwerking worden opgelost?
  • Wie of wat heb je nodig?

> Nico van Meeteren geeft advies, draagt voorbeelden van good practice aan, stelt waar nuttig expertise beschikbaar vanuit zijn netwerk.

11:00   Afspraken maken over vervolgstappen.

11:15   Mogelijkheid om zelfmetingen te doen in de  Healthy Living Room * 

11:30   Einde bijeenkomst

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingrid Prikken ingrid.prikken@hannn.eu  

 

*We komen samen in de Healthy Living Room van het project HeaLIQs. Deze ‘woonkamer’ staat tijdens de Healthy Ageing Week op de Grote Markt in Groningen. Mensen kunnen hier health checks doen en op een leuke manier informatie en adviezen krijgen over een gezonde levensstijl.

 

Aanmeldformulier MKB werksessie activerende woon- en leefomgeving 11 oktober 2018

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network