Run with Courage

HANNN is supporter van Run with Courage. Dit is een kleinschalig (hard)loop evenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar en voorlichting over inflammatoire borstkanker. Run with Courage is een initiatief van Hanneke Gibcus. 

INFLAME

In juni 2016 valt de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt. De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm van borstkanker. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke voorzichtig te zeggen dat haar gezondheid terugkeert. 

In de zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder. De patiënten met inflammatoire borstkanker hebben een slechte prognose: 40 procent van de patiënten leeft na 4 jaar niet meer. Het INFLAME onderzoek en voorlichting zullen de prognoses verbeteren. 

Klik hier voor informatie over INFLAME.

In 2018 haalde de Run with Courage ruim 12000 Euro. Dit geld ging rechtstreeks via het UMCG Kanker Researchfonds, naar het INFLAME onderzoek van oncoloog Carolien Schröder. 

 

Run with Courage

Wanneer?

Vrijdag 4  oktober 2019

Hoe ver? 

er zijn 2 trajecten: één van 2 km, voor de durvers en één van 15 km, voor de bikkels.

De 15 km RUN van Run With Courage start bij de parkeerplaats aan de concourslaan Stadspark en de renners leggen een traject af in de Onlanden.

De 2 km RUN van Run With Courage start  bij de parkeerplaats aan de concourslaan Stadspark. De wandelaars lopen vervolgens door het Stadspark.

Hoe? 

Rennen, wandelen, rolschaatsen, etc. Iedereen mag meedoen. Er zijn 200 plekken, inschrijfkosten: 25 euro en de stichting hoopt dat elke daarnaast minimaal 75 euro bijeen weet te sprokkelen. Inschrijven kan hier

Storten zonder te rennen? 

Dat kan natuurlijk ook, via deze link