Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de online versie
 
 
Healty Ageing Network Northern Netherlands
 
 
 

Na een periode van hard werken gaat ook het HANNN team er binnenkort tussenuit. Vanaf september brengen we u weer op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen maar voordat we op vakantie gaan delen we graag nog heugelijk nieuws met u.

Als actieve Twitteraar kwam u er waarschijnlijk niet onder uit: Noord-Nederland is Europees kampioen Healthy Ageing volgens de Europese Commissie. Op 13 juli presenteerde het een ranglijst van Europese voorbeeldregio's op het gebied van Active and Healthy Ageing. Noord-Nederland behaalde onder leiding van HANNN de maximale score van vier sterren en is de enige Nederlandse regio met een vier sterren status. Met deze erkenning wordt de zichtbaarheid van Noord-Nederland in Europa vergroot, komen kennisinstellingen en andere organisaties sneller in aanmerking voor internationale samenwerking en wordt het voor bedrijven makkelijker om innovaties op het gebied van gezondheid te exporteren.

Deze status schept ook verplichtingen voor de toekomst, aldus HANNN directeur Daan Bultje: “Voorbeeldregio’s worden door de Europese Commissie ingezet om hun kennis over Active & Healthy Ageing te delen met minder ontwikkelde regio’s. Daarnaast wil de EU de export van gezondheidsinnovaties afkomstig uit voorbeeldregio’s stimuleren. Zowel overheden als bedrijven en kennisinstellingen profiteren hiervan, want gezondheidsinnovaties die hier worden ontwikkeld hebben een betere kans om Europees te worden overgenomen en opgeschaald. Dat is geweldig nieuws voor bijvoorbeeld een mkb-ondernemer die zijn vleugels over de landsgrenzen uit wil slaan, en met deze status kan aantonen dat zijn diensten en producten zijn ingebed in een regio die voorop loopt op het gebied van gezonde innovaties. Niet alleen een mooie opsteker voor de regio, maar ook voor de BV Nederland dus.”

Maar hoe wist Noord-Nederland deze status te behalen? Wat betekent deze status voor u? En op welke manier kunt u uitdragen dat u werkzaam bent in een regio die Europees kampioen Healthy Ageing is? Dit en meer vindt u in deze nieuwsbrief. 

We wensen iedereen een fijne vakantie toe en tot september! 


Het HANNN team 

 
 
 
Nieuws
 
Noord-Nederland koploper Healthy Ageing
 
Noord-Nederland Europees kampioen Healthy Ageing
 
Noord-Nederland is koploper in Europa op het terrein van Healthy...
 
Noord-Nederland koploper Healthy Ageing
 
De winnende ingrediënten
 
In april 2016 stelden 78 Europese regio’s uit 22 Europese...
 
Noord-Nederland koploper Healthy Ageing
 
Laat 4 Europese sterren stralen op uw site, slide en mail
 
Bent u er ook trots op om werkzaam te zijn in een Europese 4...
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
30
sep
Gezondheid&Co event
 
 
 
 
29
sep
Noorderlinkdagen 2016
 
 
 
 
 
Verzonden met iMailingtool | Afmelden | Doorsturen | Printen