Wereldwijde markt aan voeten LIFE Cooperative

maandag 5 november 2018

  • Life Cooperative

Een delegatie van MKB-bedrijven in de Life Science en MedTech sector in het noorden neemt deel aan de grootste BIO & Life Sciences conferentie van Europa in Kopenhagen. Wethouder Joost van Keulen van de gemeente Groningen (Economie & Innovatie, Internationale Handel & Samenwerking), reist mee. “Het is mooi om van dichtbij te zien hoe krachtig de LIFE Cooperative ook op internationale schaal is”, aldus wethouder Joost van Keulen.

De BIO-Europe is het belangrijkste biotech event in Europa. Ook dit jaar is de LIFE Cooperative aanwezig met een stand op de herfsteditie (Bio Europe - Fall), die plaatsvindt van 5 tot 7 november 2018 in de Deense hoofdstad Kopenhagen. “Gezamenlijk werken aan de kracht van bundeling in acquisitie en branding; de ‘Bio’s’ zijn hier een mooi voorbeeld van”, geeft Ton Vries, voorzitter van de LIFE Cooperative en directeur van MercachemSyncom aan. Met een gezamenlijke stand, in afgestemde branding, presenteert het Noord-Nederlandse Life Science MKB zich zo’n twee a drie keer per jaar met verve.“ Het idee om op de Bio Europe als bedrijvencoöperatie vertegenwoordigd te zijn, is in 2015 ontstaan vanuit een aantal leden. “Juist die motivatie maakt het zo’n sterk concept.”

Internationaal georiënteerd

Biotechnologie en life sciences is een internationale industrie. Met luchthaven Groningen Airport Eelde, die een toegankelijke internationale schakel vormt tussen Noord-Nederland en het buitenland, is een bestemming als Kopenhagen om de hoek. En dát is belangrijk voor het regionale Life Science MKB. De leden van de LIFE Cooperative zijn – wat veel noordelingen niet weten – écht toonaangevend en spelers van formaat; haar klanten zitten dan ook voornamelijk over de grens. Met focus op kwalitatief hoogwaardige chemiediensten voor grote en middelgrote farmaceutische, levenswetenschappen en innovatieve chemie klanten bedienen zij echt een wereldwijde markt.

Impuls in Life Science sector

De gemeente Groningen werkt sinds de oprichting in 2015 nauw samen met de LIFE Cooperative om de Noordelijke Life Science sector te versterken. Nu, drie jaar later, zet de LIFE Cooperative met 21 leden en 2.000+ werknemers meer dan €200 miljoen per jaar om. “Onze regionale Life Science sector groeit gemiddeld 3% sneller in vergelijking met de landelijke groei,” geeft Ton aan. Reden voor de bedrijven van de LIFE Cooperative om speciale gast, wethouder Joost van Keulen, uit te nodigen om onze regionale spelers in internationaal verband te ontmoeten. “Een brede profilering van de Life Science sector en een laagdrempelige deelname van MKB bedrijven aan de BIO-Europe is enorm belangrijk. Het levert een bijdrage aan innovatie, internationalisering en human capital”, aldus Joost van Keulen.

Aandachtsgebieden

Life Cooperative