Test jouw innovatie met Innofest in 2019

vrijdag 7 december 2018

  • HANNN

Met 49 geteste innovaties achter de rug, DGTL als toevoeging aan de festivalkalender en een wetenschappelijk onderbouwing van de Innofest-methode sluit Innofest 2018 erg tevreden af.

Blik op vooruit; in 2019 is er plek voor 30 nieuwe innovatieve ondernemers.  Jouw prototype testen met Innofest? Voordat een prototype of innovatie de markt op gaat is het van essentieel belang te weten of het in de praktijk werkt. Daarom stelt Innofest tien festivals beschikbaar voor ondernemers om te gebruiken als proeftuin voor innovatie. Een festival is een tijdelijke mini-maatschappij en hiermee de perfecte plek om meetbare resultaten te verzamelen. Werk je zelf aan een innovatief prototype dat nog getest moet worden? Klik dan op de afbeelding hieronder! Eerst meer informatie? Stuur Innofest een mail

Waarom werkt het? Wanneer je jouw prototype of innovatie sneller naar de markt wil brengen kan een test met Innofest van cruciaal belang zijn. Zo wees recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar de Innofest methodiek uit. Door veilige, meetbare en flexibele testomgevingen, zoals festivals, kan de 'Technology Readiness Level' van een innovatie door één of meerdere pilots op festivals flink snel stijgen. Startups stegen wel drie tot vier stappen. Klik hier voor meer resultaten van het onderzoek.

Wie gingen er voor? Een breed scala aan innovatieve ondernemers voerden afgelopen jaar een test uit op één van de Innofest-festivals. Van een nieuw verdienmodel voor een sociale innovatie tot het inzetten van kunstmatige intelligentie om een festival slim van energie te voorzien. Millow testte bijvoorbeeld een pulserende kussen op de hectische EHBO tijdens het TT Festival, maar ook tijdens het rustige FestiValderAa. Semilla Sanitation Hub voerde tot drie keer toe een test uit met hun sanitatietechnologie waardoor ze enorm snel door de innovatiefunnel zijn gegaan en nu al naar Kenia en Jordanië opschalen.

Vanaf nu is Innofest ook te volgen via Instagram, waar je het proces van innovatie voor en achter de schermen live kunt volgen. Want in januari trapt het eerste Innofest-festival van het jaar, Eurosonic Noorderslag, al af. Op naar een nieuw jaar vol innovaties, tests en wereldverbeterende ideeën. Weet het Innofest team te vinden.

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network