RelieVR wint Noord-Nederlandse voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2019

dinsdag 22 januari 2019

  • HANNN

In een van de zwaarste regionale voorrondes van de Nationale Zorginnovatieprijs kwam de Friese inzending RelieVR als winnaar uit de bus. Van de negen pitchers was deze innovatie volgens de jury het meest vernieuwend, probleem oplossend en meest opschaalbaar. 

Plaats van handeling: dHealthLab Event. Het was voor de jury geen eenvoudige opgave om een winnaar te kiezen. Wanneer het om gezondheid gaat, kunnen innovaties ingezet worden op vele terreinen. De negen pitchers vormden dan ook een divers gezelschap. Van de 'old school' hulp bij een gezonde leefstijl (Fit Gaaf) tot het technisch geavanceerde FluidBalance; Van de zeer tastbare drinkbeker Total Cup tot de ongrijpbare Beweegliedjes. De brok in de keel kwam bij de pitch van Thuiszorg voor Huisdieren, een prachtige manier om ouderen van een gezelschapsdier te voorzien. 
 

RelieVR is de nieuwe virtual reality toepassing voor chronische pijn. Een ervaring die je leert hoe je pijn positief kunt beïnvloeden.

Louis Zantema
Louis Zantema
Louis Zantema

RelieVR

De winnende pitch van drie minuten werd geleverd door Louis Zantema, GZ-psycholoog die dagelijks werkt met patiënten die lijden aan chronische pijn. "RelieVR is de nieuwe virtual reality toepassing voor chronische pijn. Een ervaring die je leert hoe je pijn positief kunt beïnvloeden." Uit ervaringen in de praktijk blijkt dat deze innovatie in een behoefte voorziet, en klaar is voor de volgende stap. De pitch eindigde dan ook met een uitnodiging tot samenwerking. 

Naast de winnaar wees de jury ook een wildcard aan. De innovatie Mediajungle zal samen met wildcards uit de andere regionale voorronden voorgelegd worden aan innovatieorganisatie VitaValley die de laatste finalist kiest. De regionale winnaars gaan door naar de finale op 14 maart en maken kans op de publieksprijs van €5.000,- en/of de vakjuryprijs van €10.000,-. De Nationale Zorginnovatieprijs wordt tijdens het Health Valley Event in Nijmegen uitgereikt. 
 

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

De Nationale ZorgInnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Dit is een onderdeel van Health~Holland.  de uitvoerende organisatie van het Topsectorenbeleid Life Sciences & Health. HANNN stond destijds mede aan de basis van dit platform en werkt samen met Health Holland en andere regionale partners aan dit platform. ZorgInnovatie.nl is een open platform en community. Iedereen kan hier ideeën delen en bijdragen aan de ontwikkeling van ideeën van anderen. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network