Project Duurzaam Nieuwolda - Opening proefwoning op 14 januari 2017

dinsdag 13 december 2016

  • Zorg Innovatie Forum

Duurzaam Nieuwolda is een deelproject van het project ‘Nieuwolda, het meest energiezuinige dorp van Nederland?’ Aan de Lindelaan zijn twee energieleverende en levensloopbestendige woningen gebouwd. Een van deze woningen wordt de komende twee jaar ingericht als demonstratie­woning. Inwoners van Oost-Groningen kunnen gratis 1 tot 4 nachten komen proefwonen, om zelf te ervaren hoe je met simpele technieken langer zelfstandig veilig thuis kunt blijven wonen. De woning wordt uitgerust met diverse thuistechnologie. Ook wordt aan de ‘proefbewoners’ desgewenst advies geboden over mogelijkheden voor de eigen woning.

Opening
Op 14 januari 2017 van 13.00 tot 16.00 uur vindt de feestelijke opening van het proefwonen plaats in Nieuwolda aan de Lindelaan 11 (demonstratie-woning) en in Dorpshuis ’t Trefpunt aan de Hoofdstraat 60. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.
Ook wordt er die middag een informatiemarkt gehouden voor de inwoners van Oost-Groningen en overige geïnteresseerden. Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste mensen die graag in gesprek willen met bewoners op deze informatiemarkt.

Lindelaan 11, Nieuwolda
Lindelaan 11, Nieuwolda

Heeft u een interessant project m.b.t. langer zelfstandig thuis wonen, thuiszorg, een nieuw product of toepassing van thuis-technologie? Of een goed idee wat u graag wilt delen met de inwoners van Nieuwolda, en zou u graag een plekje willen op deze middag, neem dan contact op met bekkers@zorginnovatieforum.nl.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het proefwonen kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van het project door een mail te sturen naar proefwonen@groningerhuis.nl. Indien u interesse heeft om te komen proefwonen, of mocht u de woning willen bezichtigen met uw bedrijf, team of individueel, neem dan contact op via hetzelfde e-mailadres. Lees ook meer over de ontwikkelingen en voortgang via www.groningerhuis.nl/proefwonen.

Samenwerking
Het project Duurzaam Nieuwolda is een samenwerking van Woonstichting Groninger Huis, Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Oldambt, Vereniging Dorpsbelangen Nieuwolda, Zorg Innovatie Forum, B+O Architecten en ’t Oude Ambt. De projectpartners werken samen met betrokken en bedreven vrijwilligers, studenten en meerdere samenwerkingspartners.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum