Healthy Ageing Tour uitgebreid met driedaags Para-Cyclingevenement

donderdag 28 september 2017

  • Healthy Ageing Tour

De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft besloten een derde wedstrijdcategorie aan haar programma toe te voegen. Naast de internationale etappekoers voor vrouwen en voor junior-vrouwen tekent men van 4 tot en met 6 april voor een etappekoers voor sporters met een beperking. Deze combinatie zorgt voor een wereldwijd uniek evenement. 

Para-Cycling wordt volledig geïntegreerd in het bestaande programma en zal op de genoemde dagen van dezelfde parcoursen en dezelfde entourage gebruik maken als de bestaande wedstrijden. Ook deze wedstrijd heeft daarom een plek gekregen op de internationale kalender van wielerbond UCI.

[Ga direct naar het registratieformulier voor deelnemers aan Healthy Ageing Tour Para-cycling]
 

De etappekoers biedt startgelegenheid aan zowel mannen als vrouwen en wordt in twee categorieën verreden met wedstrijden voor de C-klasse (C1-C5) en de tandemklasse. Op de woensdag wordt de deelnemers een omloop voorgeschoteld, op donderdag wacht hen een klassieker en op vrijdag wordt afgesloten met een individuele tijdrit.
 

We gaan de para-cyclists volledig integreren binnen ons evenement

Thijs Rondhuis, koersdirecteur

Koersdirecteur Thijs Rondhuis vindt de tijd gekomen om naast een topsportevenement (elite-vrouwen), en een evenement voor talentontwikkeling (junior-vrouwen) ook een wedstrijd te organiseren voor sporters met een beperking. Op de internationale kalender zijn weinig etappekoersen te vinden, waardoor de UCI ook graag wilde meewerken aan dit evenement. "We gaan de para-cyclists volledig integreren binnen ons evenement. We kunnen hen dankzij de bestaande belangstelling voor met name de elite-vrouwen een podium bieden binnen de bestaande entourage van ons evenement. Net als voor de andere sporters zal Pagedal in Stadskanaal de uitvalsbasis zijn voor hen bij hun verblijf in Noord-Nederland."

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20