Geen frikandellen maar broccoliburgers op het kindermenu

woensdag 4 december 2019

  • HANNN

De afgelopen maanden zijn BSO-kinderen hard aan het werk geweest om een gezond én lekker kidsmenu te bedenken voor restaurants in Groningen. Maandag 9 december is het zover: dan maakt de jury de winnaars bekend.

De jury bestaat uit kinderburgemeester Jouayria Ouarrioui, wethouder Carine Bloemhoff, Chef-kok Feico Risakotta van Grand Café Time-Out en Thunder van Donar! U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke prijsuitreiking aanwezig te zijn.  

Het initiatief Gezond Kidsmenu Groningen
In restaurants en eetcafés staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart, terwijl ouders steeds meer waarde hechten aan gezonde voeding voor hun kind. Marije van Eetcafé de Stadstuin Hereweg: “we hebben meerdere gerechten voor kinderen op onze kaart staan, maar we vinden het lastig om leuke, lekkere én gezonde gerechten voor kinderen te verzinnen. Hoe geweldig is het dan om een gerecht op de kaart te krijgen dat door de kinderen zelf is samengesteld!”

Voor elk seizoen van het jaar hebben kinderen een gerecht bedacht dat vanaf 2020 in de deelnemende restaurants aangeboden wordt. Dit hebben de kinderen niet in hun eentje gedaan, maar samen met studenten van de Hanzehogeschool. Zij hebben workshops verzorgd over gezonde voeding. Ook mochten de kinderen proefkoken in de professionele keukens van het Alfa-college!

Gezond Kidsmenu Groningen is een initiatief van gezonde kinderopvang SKSG samen met Stichting Kind en Voeding, HANNN, Jumbo Maripaan en de GGD (Jong Leren Eten en Jongeren op Gezond gewicht).

De prijsuitreiking
Alle deelnemende kinderen krijgen maandag een oorkonde en een koksmuts tijdens de feestelijke prijsuitreiking, en de vier winnende SKSG-locaties krijgen natuurlijk een mooie prijs! U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in Grand Café Time-Out (Poelestraat 34-36) op maandag 9 december om 16:00 uur.

Grand Café Time-Out is één van de negen deelnemende restaurants waar het gezonde kidsmenu in 2020 op de menukaart zal staan. Het gezonde kidsmenu is dan ook te vinden bij ’t Feithhuis, Eetcafé De Stadstuin (beide vestigingen), Eethuys Stadspark, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, Dinercafé Diep, Paviljoen Sterrebos en Edanz/Vitaminds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elte Hofman, Event Marketeer van SKSG, via 06 30556406 of door te mailen naar e.hofman@sksg.nl. Hij hoort graag of u langskomt!

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network