Feestelijke aftrap Gezond Snacken

donderdag 11 juli 2019

  • HANNN

Snackend Noord-Nederland kan er vanaf deze week niet meer omheen: gezonde en verantwoorde snacks zijn de toekomst!

Sinds begin dit jaar wordt er door vele organisaties gewerkt aan het gezonder en lokaler maken van de Noord-Nederlandse snackcultuur. De bedoeling is dat we samen toewerken naar een Fooddeal Gezond Snacken, waarin aanbieders en afnemers van gezonde en lokale snacks aan elkaar worden gekoppeld.

Een van deze organisaties is de Snackbar van de Toekomst. Marco Agema (voormalig eigenaar Friet van Piet), lanceerde tijdens de aftrap zijn 'Snackbar van de Toekomst' inspiratiewagen. Marco wil met zijn initiatief snackaanbieders inspireren om gezondere en meer verantwoorde producten in het assortiment op te nemen. 

Ca 80 geïnteresseerden, partners en liefhebbers kwamen naar de lancering om insectenpatat, vegetarische kipnuggets en biologische drankjes te proeven. Tevens werd op deze middag de samenwerking beklonken met Dutch Cuisine, de beweging die de verantwoorde Nederlandse keuken onder restauranthouders wil promoten. 

 

Ook geïnteresseerd in gezonder snacken? Neem contact met ons op!​​​​​​​

De Fooddeal Gezond Snacken is een initiatief van het Ketennetwerk Voedsel Stad en Ommeland, een netwerk van bedrijven en organisaties dat zich inzet voor een beter regionaal voedselnetwerk. De gemeente Groningen en HANNN ondersteunen dit netwerk. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network