Eerste match Samenwonen Jong en Oud

donderdag 9 januari 2020

  • HANNN

Bijeenkomst Samenwonen Jong en Oud

Op donderdag 16 januari organiseren UMCG Wetenschapswinkel, Gemeente Groningen, Humanitas en HANNN de bijeenkomst ‘Samenwonen Jong & Oud’. Nadat in augustus 2019 het persbericht: Zoektocht naar Hospita 2.0 gestart  werd verstuurd stroomden de aanmeldingen binnen. Inmiddels is de eerste match gemaakt. Vanwege grote interesse in dit onderwerp is deze sessie belegd.

Wethouder Inge Jongman met in haar portefeuille Zorg en Welzijn opent de bijeenkomst opent en licht toe waarom dit project goed aansluit bij het Coalitie Akkoord. Eén van de speerpunten daarvan is eenzaamheid, de ander huisvesting.
HANNN gaat in de op de rol van het projectteam, waaronder het onderzoek dat de Wetenschapswinkel UMCG aan de match koppelt. Ook aanwezig zijn jonge ervaringsdeskundigen uit het zorgcomplex in Tuindorp in Utrecht, bekend van de documentaire ‘een Nieuwe Morgen’. Zij vertellen over de vriendschap die met de ouderen ontstond na 2 jaar samenwonen. 

Win-win situatie
In het project wordt de verbinding gefaciliteerd tussen een student en oudere die beide behoefte hebben aan contact, een veilige woonplek en rust. Het is een win-win situatie op basis van wederkerigheid. De oudere kan hulp gebruiken bij kleine huishoudelijke taken en staat open voor gezelschap en de jongere kan op een rustige, betaalbare en betekenisvolle manier wonen tijdens diens studieperiode. In de zoekcriteria naar geschikte kandidaten staat ‘de klik’ met stip op één.

Projectteam Samenwonen Jong en Oud bestaat uit: UMCG Wetenschapswinkel, Gemeente Groningen, Humanitas en Healthy Ageing Network Northern Netherlands.


Bijeenkomst Samenwonen Jong en Oud
Tijd:                 17:00 – 19:00 uur (Inclusief soep en quiche)
Locatie:          Humanitas
Adres:             A-Kerkhof 22, Groningen 
Het hele programma zien en aanmelden? Dat kan via deze link.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network