Begin 2019 Goed!-challenge start op 5 januari

woensdag 2 januari 2019

  • HANNN

Van voornemen naar volhouden met Daniëlle Bekkering

Als vervolg op de succesvolle #MeerGezondeJaren - Challenge, start Daniëlle Bekkering op 5 januari 2019 de Begin 2019 Goed! Challenge.
36 dagen lang elke dag minimaal 1 mijl bewegen!

Voor alle deelnemers is een app beschikbaar om de voortgang bij te houden en kans te maken op sportieve prijzen.
Bedrijven kunnen bovendien een eigen groep aanmaken zodat collega’s elkaar kunnen motiveren.

In oktober 2018 daagde voormalig topschaatster Daniëlle Bekkering alle Noorderlingen uit om samen met haar een rondje rond de wereld te maken door dagelijks te bewegen. Meer dan 260 mensen deden mee aan de Challenge om minimaal één Mijl per dag te bewegen en uiteindelijk is er meer dan 32.000 km afgelegd. Het doel van de nieuwe Challenge is om deze beweging verder te laten groeien.
 

Sportieve prijzen

Mensen die de challenge aan willen gaan, kunnen zich aanmelden via www.meergezondejaren.nl

In samenwerking met Target Holding stelt HANNN de app WeFitter beschikbaar die het mogelijk maakt om de dagelijkse mijl te registreren en te delen. Bovendien maakt iedere deelnemer kans op één van de prijzen die verloot worden onder degenen die hele challenge volhouden. Bedrijven en organisaties worden uitgedaagd om een openbare activiteit te organiseren, om de eigen werknemers te motiveren, maar wellicht ook mensen van buitenaf mee te laten bewegen. Want samen deze uitdaging aan gaan is misschien nog wel leuker dan alleen! Bovendien is het voor bedrijven nu ook mogelijk om zich aan te melden als aparte groep en sportieve competitie tussen collega’s en afdelingen te stimuleren. 
 

“Ook kleine beetjes maken een verschil”

De Begin 2019 goed! Challenge duurt zesendertig dagen en de start is 5 januari. Bekkering: “Veel mensen weten dat ze meer zouden moeten bewegen, maar vinden het lastig om ook echt die stap te zetten. Met deze Challenge willen we laten zien dat regelmatig bewegen niet moeilijk hoeft te zijn. Denk aan een lunchwandeling, een tripje naar de supermarkt of een ommetje na het eten. De Challenge laat zien dat niet alleen grote inspanningen tellen, ook kleine beetjes maken een verschil voor je vitaliteit. Bovendien hebben de meeste mensen een maand met veel etentjes en minder bewegen achter de rug, dus dit is het goede moment om te beginnen!” 
 

Startwandeling

Om de challenge feestelijk te beginnen en te benadrukken dat samen in beweging komen veel leuker is, wordt er a.s. zaterdag 5 januari een startwandeling georganiseerd. We beginnen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij Kaap Hoorn voor een rondje Hoornse Plas, deze wandeling is ongeveer 2 km. Hiermee geven we je goede voornemens net dat extra zetje in de rug. Tot zaterdag!

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network