Stralend 100

Stralend honderd worden, hoe doe je dat? Is daar een recept voor? Je ontdekt het tijdens de Healthy Ageing Week van 7 tot en met 15 oktober in Groningen!

Tijdens de Healthy Ageing Week kunnen kinderen, ouders en opa’s en oma’s ervaren hoe je stralend honderd kunt worden. Hoe voelt het om heel oud te zijn? Hoeveel moet je zweten om een slagroomtaartje te eten? En weet je dat roken echt niet meer van deze tijd is en dat geluk en gezondheid onafscheidelijk zijn? Ontdek het allemaal tijdens de Healthy Ageing Week!
Van 7 t/m 15 oktober kan jong en oud in de stad Groningen komen ‘proeven’ van het veelzijdig Healthy Ageing menu. Ontdek welke ingrediënten bijdragen aan gezond en gelukkig ouder worden. In de binnenstad en bij jou in de wijk vinden verschillende leuke, gezonde en leerzame activiteiten plaats! 

Over de organisatie
De organisatie van de week ligt in handen van UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Gemeente Groningen (partners binnen het Akkoord van Groningen), aangevuld met Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN) en Groninger Forum. We organiseren zelf activiteiten en werken samen met partners van evenement die gedurende dezelfde week plaatsvinden.
Doel van de Healthy Ageing Week is om iedereen in en rond de stad Groningen kennis te laten maken met de ingrediënten die bijdragen aan gezond en gelukkiger ouder worden. Nergens anders ter wereld is zoveel kennis op dit gebied en dat willen we graag met jou delen!

Greep uit de activiteiten
Activitieten die door de organisatie van de Healthy Ageing Week worden georganiseerd zijn o.a. het Weekend van de Wetenschap, een foto expositie Stralend 100!, fietsactiviteiten in de binnenstad van Groningen en de Happy Ageing Tentoonstelling. Bestaande evenementen die tevens op de kalender staan zijn o.a. de 4 mijl, Stoptober en Zpannend Zernike. Kijk verder voor het uitgebreide overzicht!