HAW17 in het nieuws

 "De komende dagen staat Groningen in het teken van gezond oud worden. Van 7 tot en met 15 oktober is de ‘Healthy Ageing Week’ georganiseerd. Er worden in de stad allerlei gezonde en leerzame activiteiten georganiseerd. Zo kan jong en oud er achter komen hoe je stralend 100 wordt."
Lees het volledige artikel hier  
Bron: NWS NOW

"Al fietsend stoppen midden op een druk kruispunt is onverstandig, maar veel internationale studenten lijken hier geen erg in te hebben. Dat bleek woensdag in de stad Groningen, tijdens een fietsles die ze daar kregen.
De les wordt ingevuld door zowel theorie- als praktijkles. Eerst wordt er aandacht besteed aan verkeersregels, borden en verkeersomstandigheden. Na een half uur theorieles mag de kennis in praktijk worden gebracht. De groep van tien studenten wordt meegenomen op de pedalen om langs 'ingewikkelde' verkeersituaties te fietsen: de Zernikeroute bij de Eikenlaan en het kruispunt bij het Noorderplantsoen...
Volgens Dian zijn eventuele toekomstplannen nog vaag, maar ze ziet vervolgsessies wel zitten. 'Ik hoop dat we dit in de toekomst elk half jaar kunnen organiseren."
Lees het volledige artikel hier 
Bron: RTV Noord


"Vandaag plaatsten de gemeente Groningen, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen borden op aan hun hoofdgebouwen met de tekst ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. De Healthy Ageing Week van 7 tot en met 15 oktober valt samen met de ‘Stoptober-maand’, waarin landelijke acties worden georganiseerd om stoppen met roken te stimuleren. De borden zijn door kinderen geschilderd"...
Lees het volledige artikel hier
Bron: JouwStad

"Vergeet light-producten, patat met mayonaise is gezond. Die boodschap komt woensdagavond op het Frituurfestival in Groningen verrassend genoeg van het Healthy Ageing Network."
Lees hier meer over hoe gezellig en druk bij de Achterwerk (locatie Oosterstraat, Groningen) was en wie een speciaal gezonde kroket met paprika, broccoli en bloemkool voor HANNN heeft gemaakt.
Bron: Dagblad van het Noorden 

 

 

Twee spelers van F.C. Groningen bezochten vanmiddag de basisschool De Pendinghe, zij wilden schoolkinderen laten bewegen. 

De workshop vond plaats in het kader van de Healthy Ageing week. het UMCG en FC Groningen in de maatschappij organiseerde gezamenlijk de kindermiddag.

Na de workshops konden de kinderen voetballen met de spelers en hun handtekening vragen.

 

Bron: OOG TV