Holland Web Week Groningen - Health Track by HANNN

  • Platformtheater, Groningen
  • HANNN

Tijdens de Holland Web Week Groningen, het vierdaagse ICT festival, host HANNN de Health Track. Op 18 september spreken onder andere Daan Roosegaarde, Jan-Dirk Bijker (CoolMinds) en Henk ten Cate Hoedemaker (UMCG; Underground). 's Middags vindt de landelijke expertmeeting van Create Health. Hoe kan de creatieve industrie bijdragen aan beïnvloeding van leefstijl.

Op vrijdag 18 september is Daan Bultje dagvoorzitter van de Health-track van de Holland Web Week. Het programma bestaat uit twee delen:

De ochtend staat in het teken van technische innovaties op het gebied van gezondheid zoals Serious Gaming, toepassing van de Oculus Rift en technische oplossingen die zieke kinderen actief kunnen laten deelnemen aan schoollessen.  

09:00 - 10:00
Keynote Spreker Daan Roosegarde

10:00 – 10:30 uur (Platformtheater)
Inleiding door dagvoorzitter Daan Bultje

10:30 – 11:00 uur (Platformtheater)
KlasseContact Fonds | Ed Bontrop

11:00 – 11:30 uur (Platformtheater)
Therapie met Oculus Rift | Jan Dirk Bijker

11:30 – 12:00 uur (Platformtheater)
Winnaar Dutch Health Hackaton

12:00 – 12:30 uur (Platformtheater)
Underground | Chirurg Henk Ten Cate Hoedemaker 

Na de lunch: 

13:45 – 17:00 uur (Platformtheater)
Expertmeeting create health
Het Healthy Ageing Network Northern Netherlands heeft de expertmeeting Leefstijl beinvloeding van Create Health naar Holland WebWeek Groningen gehaald vanwege de activiteiten en kansen die hier op dat vlak liggen. Tijdens de bijeenkomst vertellen experts uit de wetenschap en zorg wat het belang van leefstijlbeinvloeding is met betrekking tot gezondheid. Hierna volgen een aantal pitches van bedrijven en instellingen die activiteiten ontwikkeld hebben op verschillende fronten van leefstijl: voeding, bewegen en roken. Vervolgens wordt in groepen verkend op welke manier de creatieve industrie een bijdrage kan leveren aan dit vraagstuk, en wat de randvoorwaarden zijn om dit te bewerkstelligen. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

14.00 uur Welkom en Opening Moderator: Daan Bultje
14.10 uur Belang van een gezonde leefstijl
14.25 uur Gezonde leefstlijl: medisch en gedrag
14.45 uur Pitch 1 Showcase Gezonder Eten - Jan Buining, Tasty Basics
14.50 uur Pitch2 Showcase Meer Bewegen - Ate Dijkstra, NHL
14.55 uur Pitch 3 Showcase 
15.00 uur Interactie met de deelnemers

15.30 uur Korte pauze 

15.45 uur Verdieping in groepen
16.45 uur Plenaire terugkoppeling 
Kansen voor samenwerking (onderzoek, opschaling, investeerders) 

vanaf 17:00 uur (grote tent Infoversum)
Netwerkborrel

Over Create Health 
CREATE HEALTH is de cross-over samenwerking van de Creatieve Industrie met de Health sector op initiatief van de topsectoren Creatieve Industrie (CLICKNL), Life Sciences & Health (Health~Holland) en U CREATE, het centre of expertise creatieve industrie in Utrecht (HU, HKU en (binnenkort) UMCUtrecht) 

CREATE HEALTH heeft als doel creatieve industrie en zorg aan elkaar te verbinden om daarmee concrete en schaalbare oplossingen te creëren en te implementeren die het leven van Nederlanders in kwaliteit verbeteren en in kosten verminderen. Het huidige aandachtsgebied richt zich op het bijdragen aan de maatschappelijke uitdaging rondom gezond en actief ouder worden. Consortia in regio’s geven leiding aan de uitvoering van projecten binnen de geformuleerde aandachtsgebieden. CREATE HEALTH ondersteunt deze consortia door het realiseren van een netwerk, kennis uit te wisselen en financiële mogelijkheden aan te wenden.

Wilt u dit niet missen? Koop dan hier uw ticket. 

De ochtend staat in het teken van technische innovaties op het gebied van gezondheid zoals Serious Gaming, toepassing van de Oculus Rift en technische oplossingen die zieke kinderen actief kunnen laten deelnemen aan schoollessen.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network