Stem vóór 30 januari 2018 op De Opstap

maandag 8 januari 2018

  • Zorg Innovatie Forum

De Opstap maakt kans op één van de landelijke vrijwilligersprijzen “Meer dan handen “ waarmee VWS inspirerende vrijwilligersinitiatieven in het zonnetje zet. We kunnen een publiekprijs en een juryprijs winnen. Daarvoor hebben we veel stemmen nodig. Helpt u mee?  

Klik op de link. https://www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/logeerhuis-de-opstap-huis-voor-herstel-en-respijt

Over De Opstap

De Opstap is een huis voor herstel en respijt. Een kleinschalig en gezellig logeerhuis in Groningen. De Opstap ontvangt gasten die:

  • na een opname in het ziekenhuis nog verder moeten herstellen en zich thuis nog niet zelfstandig kunnen redden
  • tijdelijk geen beroep kunnen doen op mantelzorg door bijvoorbeeld ziekte of overbelasting van de mantelzorger of hun mantelzorgers tijdelijk willen ontlasten. Zij zijn dan welkom bij de Opstap om hun mantelzorger een adempauze te geven.

De Opstap heeft 50 vrijwilligers die het logeerhuis draaiende houden. Zij doen er alles aan om de gasten een ontspannen en gezellig verblijf te bezorgen. 
Zie ook: http://www.deopstap050.nl

Over de "Meer dan handen "prijzen
Met de ‘Meer dan handen’ vrijwilligersprijzen zet VWS inspirerende voorbeelden van vrijwilligerswerk in het zonnetje en spreekt ze haar waardering uit voor de vrijwilligers. Het publiek kan tot 30 januari op de projecten stemmen. Op 11 januari 2018 wordt bekend gemaakt welke organisaties worden genomineerd. De uitreiking door de staatssecretaris van VWS vindt plaats op 2 februari 2018.
Wat valt er te winnen? Projecten en organisaties maken kans op een juryprijs van € 5.000 of een publieksprijs van € 2.000.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum