Healthy Ageing Week 2017 in de media

donderdag 26 oktober 2017

  • HANNN

We kijken terug in de Healthy Ageing Week 2017.

Start Healthy Ageing Week 2017.
"
Zaterdag 7 oktober is om 12.00 uur in het UMCG locatie Antonius Deusinglaan 1 de aftrap van Healthy Ageing Week: Stralend 100! Deze week is een initiatief van de partners van het Akkoord van Groningen en het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland in samenwerking met het Groninger Forum. Tijdens de opening staat de ambitie van de Akkoordpartners en circa 20 andere grote organisaties om de eerste rookvrije stad van Nederland te worden centraal. Acht nieuwe organisaties zullen hier zaterdag bij aansluiten"
Lees het volledige artikel hier
Bron: Gemeente Groningen
 

"Borden 'Op weg naar rookvrije generatie' bij UMCG, Hanze, RUG en stadhuis.
Op de hoofdgebouwen van de gemeente Groningen, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hangen vanaf maandag 9 oktober borden met de tekst 'Op weg naar een rookvrije generatie'.
De borden zijn geschilderd door kinderen. Het is een eerste aanzet naar meer activiteiten in Groningen om roken in de buurt van kinderen te ontmoedigen."
Lees het volledige artikel hier

"Schilderen voor rookvrije toekomst.
Direct na de start van de Healthy Ageing Week begonnen kinderen zaterdagmiddag in Groningen met het schilderen van grote borden met de tekst ‘Op weg naar een rookvrije generatie’
Zo komen maandag op gebouwen van gemeente, UMCG, Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool te hangen."
Lees het volledige artikel hier 
Bron: Dagblad van het Noorden
 

"Op weg naar een Rookvrije Generatie.
Vandaag plaatsten de gemeente Groningen, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen borden op aan hun hoofdgebouwen met de tekst ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. De Healthy Ageing Week van 7 tot en met 15 oktober valt samen met de ‘Stoptober-maand’, waarin landelijke acties worden georganiseerd om stoppen met roken te stimuleren. De borden zijn door kinderen geschilderd."
Lees het volledige artikel hier 
Bron: Jouw stad / nieuws uit Groningen

 

Niet alleen een rookvrije universiteit, maar een hele rookvrije generatie.
‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Sinds vanmiddag zijn borden met deze tekst op verschillende plekken in Groningen te vinden. Een van die plekken is de voorzijde van het Academiegebouw, waar Sibrand Poppema het bord vanmiddag onthulde. Kinderen hebben de borden geschilderd, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het belang van rookvrij opgroeien.
Lees het volledige artikel  hier
Bron: RUG Nieuws, 9 oktober 2017

"Dit voorjaar hebben het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen zich samen met andere organisaties in de stad Groningen aangesloten bij de landelijke Alliantie Nederland Rookvrij!, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en de Hartstichting. Ook aangesloten zijn Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Martini Ziekenhuis, Menzis, FC Groningen, GGD, Zorg Innovatie Forum, Alfa- en Noorderpoortcollege, Groninger Apothekers Vereniging, Huis van de Sport, Kidsfirst, O2G2, SKSG, Sport050, VCOG, KNMG Noord, Progress Events (De Toeter, het Catshuys), Noorderbrug en Verslavingszorg Noord Nederland. Het aantal betrokken organisaties in de stad neemt nog steeds toe.
Lees het volledige artikel hier 
Bron: Focus Groningen

"Al fietsend stoppen midden op een druk kruispunt is onverstandig, maar veel internationale studenten lijken hier geen erg in te hebben. Dat bleek woensdag in de stad Groningen, tijdens een fietsles die ze daar kregen.
De les wordt ingevuld door zowel theorie- als praktijkles. Eerst wordt er aandacht besteed aan verkeersregels, borden en verkeersomstandigheden. Na een half uur theorieles mag de kennis in praktijk worden gebracht. De groep van tien studenten wordt meegenomen op de pedalen om langs 'ingewikkelde' verkeersituaties te fietsen: de Zernikeroute bij de Eikenlaan en het kruispunt bij het Noorderplantsoen...
Volgens Dian zijn eventuele toekomstplannen nog vaag, maar ze ziet vervolgsessies wel zitten. 'Ik hoop dat we dit in de toekomst elk half jaar kunnen organiseren."
Lees het volledige artikel hier 
Bron: RTV Noord

 

"Vergeet light-producten, patat met mayonaise is gezond. Die boodschap komt woensdagavond op het Frituurfestival in Groningen verrassend genoeg van het Healthy Ageing Network."
Lees hier meer over hoe gezellig en druk bij de Achterwerk (locatie Oosterstraat, Groningen) was en wie een speciaal gezonde kroket met paprika, broccoli en bloemkool voor HANNN heeft gemaakt.
Bron: Dagblad van het Noorden 

 

Twee spelers van F.C. Groningen bezochten vanmiddag de basisschool De Pendinghe, zij wilden schoolkinderen laten bewegen. 

De workshop vond plaats in het kader van de Healthy Ageing week. het UMCG en FC Groningen in de maatschappij organiseerde gezamenlijk de kindermiddag.
Na de workshops konden de kinderen voetballen met de spelers en hun handtekening vragen.

Bron: OOG TV

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network