Junior Etappe 4

Finsterwolde - Finsterwolde, Gemeente Oldambt

Start: 09:30 uur Hoofdstraat, Finsterwolde
Finish: 12:00 uur Hoofdstraat, Finsterwolde

De vierde, laatste en tevens langste etappe van de Junior Healthy Ageing Tour 2017 bestaat uit drie ronden door de Oost-Groningse gemeente Oldambt. Er zal worden vertrokken vanaf de Hoofdstraat in Finsterwolde, waar na een 94,7 kilometer lange rit eveneens gefinisht wordt. 

Vanuit Finsterwolde wordt via Oostwold koers gezet naar Midwolda. Tussen deze twee dorpen kunnen zij het Oldambtmeer zien liggen, dat 80 hectare groot is en kunstmatig aangelegd is ter ondersteuning van woonproject Blauwestad. Blauwestad is bedacht om het gebied boven Winschoten economisch meer op de kaart te zetten. Midwolda wordt doorkruist en de rensters zullen de ronding van het meer een eind volgen. Hierbij zullen zij een stuk evenwijdig aan de snelweg A7 afleggen, om vervolgens door Beerta, Nieuw Beerta, Drieberg en Ganzeborg te koersen.  Van daar uit komt het peloton weer terecht in Finsterwolde, een plaats van ruim 1.200 inwoners.

In het gebied waar de vierde etappe doorheen voert word je geconfronteerd met de uitgestrektheid van dit deel van de provincie Groningen. Het kan betoverend mooi zijn, maar de wind heeft vanuit alle richtingen vrij spel. Er is voor de rensters geen ontkomen aan. De wegen zijn lang en recht, waardoor er heerlijk gekoerst kan worden.
 

Routekaart Junior Etappe 4
Routekaart Junior Etappe 4