Gezondheidsprogramma

Overal waar de Healthy Ageing Tour komt, willen we een positieve bijdrage leveren aan meer gezonde jaren! Samen met verschillende partners wordt gewerkt aan activiteiten op scholen, inspiratiesessies voor werkgevers en sportchallenges voor het brede publiek. Blijf hier op de hoogte van het programma. 

(G)oud Gezond middag in Stadskanaal

In aanloop naar de Healthy Ageing Tour is in etappeplaats Stadskanaal een aantal mooie samenwerkingsprojecten ontstaan. Zo werd op 7 februari in Partycentrum Gossen in Stadskanaal een beweegprogramma toegevoegd aan (G)oud Gezond Stadskanaal. Meer dan dertig 75+-ers deden mee aan verschillende fysieke en mentale oefeningen.

Niet alleen de deelnemers, maar ook de samenwerkingspartners Welstad, de Tintengroep en Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) waren enthousiast over de middag. 

Scholenprogramma: Daily Mile

In de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Stadskanaal worden momenteel de scholenprogramma's in de steigers gezet.

Omdat het voor scholen soms lastig blijkt om The Daily Mile het hele jaar vol te houden en aantrekkelijk genoeg voor de kinderen te maken, hebben wij gekozen voor een project van vijf weken met een begin en einde.

Tijdens een feestelijke kick-off wordt het project in de klas besproken en krijgen de kinderen uitleg over Daily Mile. Iedere dag dat er gelopen is, mag er een sticker geplakt worden op de poster die in de klas hangt. Elke week heeft een ander thema, de leerkracht kan hier ook een les aan wijden. Na vijf weken is er een finale event tijdens de Healthy Ageing Tour etappe met feestelijke medaille uitreiking.