Wiebes wint en leidt bij junior-vrouwen

donderdag 6 april 2017

  • Healthy Ageing Tour

BAFLO - Lorena Wiebes heeft de tweede etappe van de Healthy Ageing Junior Tour gewonnen. De renster van Swabo was de snelste van een kopgroep. (foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg)

Recap Stage 2 Junior

Omdat Wiebes ook derde was in de openingstijdrit schoof ze dankzij de boniseconden op naar de eerste plaats in het algemeen klassement. Amber van der Hulst kwam als tweede over de meet, Eva Bijwaard - die bijzonder actief was met aanvalpogingen in de finale - werd derde. De winnares van de proloog Jessica Roberts kwam ten val en belandde daarna in de tweede groep. Met bebloed gezicht en zwaar teleurgesteld finishte ze in Baflo. 
 

Het was vandaag een dag lang opletten, er werd gevallen en tot het laatst werd telkens opnieuw geprobeerd de boel op de kant te zetten.

Lorena Wiebes

Wiebes - onlangs in de Nations Cup ook al winnares van de Piccolo Trofeo Binda - wist dat ze op haar sterke benen kon vertrouwen. "Maar het was vandaag een dag lang opletten, er werd gevallen en tot het laatst werd telkens opnieuw geprobeerd de boel op de kant te zetten. Ik wist dat ik voor de sprint goed van voren moest zetten bij deze aankomst, dat is goed gelukt."

Aandachtsgebieden

#HAT19