Wiebes kijkt na vroege zege uit naar Healthy Ageing Tour

donderdag 23 maart 2017

  • Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour is begin april de derde wedstrijd van de UCI Nations Cup (vergelijkbaar met een wereldbeker) voor de junior-vrouwen. De reeks internationale wedstrijden startte afgelopen zondag in Italie met de Piccolo Trofeo Binda/Trofeo da Morena met een Nederlandse zege. (Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg) 

Nationaal kampioene Lorena Wiebes liet al haar internationale concurrentes achter zich in de sprint van een uitgedund peloton. De Française Clara Copponi werd tweede, Martina Fidanza uit Italie legde beslag op de derde plaats. De zege betekende een succesvol debuut voor bondscoach Loes Gunnewijk, die voor het eerst in functie was in een internationale wedstrijd met haar Nederlandse selectie.

Wiebes had vooraf gehoopt op een korte klassering, maar van een zege durfde ze eigenlijk niet te dromen. "Dit is zeker een droomstart voor mij. Ik hoopte uiteraard op een massasprint, want daarin kom ik het best tot mijn recht. Maar op de laatste klim voor de finish kreeg ik het even lastig. Met dank aan ploeggenote Anne de Ruiter, die tempo hield voor me en me daarna terug bracht, kon ik de aansluiting maken. We kwamen met hoge snelheid in de afdaling terug in het peloton en toen ben ik direct door naar voren gereden. Ik koos het wiel van Copponi, omdat zij vorig jaar hier won, en ben er op het juiste moment uit gekomen. Ik hoop uiteraard de komende weken nog eens voor de winst mee te doen, een mooie kans daartoe biedt de Healthy Ageing Tour. Ik ken deze wedstrijd van vorig jaar en kijk er naar uit daar kort te eindigen."

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20