Wanted: Wetenschappers voor tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap op 4 juni 2016

maandag 4 januari 2016

  • HANNN

Het Groninger Forum is voor de Nacht van Kunst & Wetenschap op zoek naar wetenschappers die wel eens een samenwerking zouden willen aangaan met een kunstenaar. Die samenwerking zou idealiter resulteren in een programmaonderdeel op de eerstkomende Nacht van Kunst & Wetenschap op 4 juni 2016.

De organisatie vindt dat een echte Nacht van Kunst & Wetenschap een aantal kunstenaar-wetenschapper-combinaties zou moeten presenteren. Waarom? Omdat onderzoekers en kunstenaars zich soms met eenzelfde thema bezighouden en elkaar verrassend kunnen aanvullen. Of kunstenaars brengen onderzoek zo in beeld, dat de resultaten glashelder worden. Denk bijvoorbeeld aan psychologen en fysiologen die verstand hebben van tranen en emoties, en kunstenaars die de schoonheid van de traan in beeld brengen. 

Om dit soort projecten van de grond te krijgen organiseert het Groninger Forum een tweetal speeddates met kunstenaars en wetenschappers. Centraal hierbij staat het kort uiteenzetten van de plannen van de organisatie, kennismaken en het verkennen van de mogelijkheden.

De eerste speeddate vindt plaats op woensdag 6 januari in de bovenzaal van KAW-architecten. Adres: Kattenhage 1 in Groningen. De tweede speeddate staat gepland op woensdag 10 februari. Wie weet worden de eerste joint ventures al gesmeed tijdens een van deze bijeenkomsten. En misschien dropt u ook nog een lumineus idee voor de nadere invulling van ons centrale festivalthema: het hart?

Ook is de organisatie op zoek naar onderzoekers die interesse hebben een onderzoek te verrichten onder de bezoekers van de Nacht. Bij interesse hiervoor of voor de speeddates kunt u contact opnemen met Herman Meijer via Herman.Meijer@groningerforum.nl

Meer informatie over de Nacht van Kunst & Wetenschap vindt u hier.  

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network