Vierde etappe Healthy Ageing Tour voor Chantal Blaak

zaterdag 7 april 2018

  • Healthy Ageing Tour
Foto: Sportfoto.nl
Foto: Sportfoto.nl

De vierde etappe van de Healthy Ageing Tour – een etappe met start en finish in Winsum - is gewonnen door wereldkampioene Chantal Blaak. Het was de eerste zege voor de renster van Boels-Dolmans in de regenboogtrui. Blaak wees Kirsten Wild (tweede) en Monique van de Ree (derde) terug in de sprint van vijf rensters. Deze rensters ontsnapten uit een kopgroep van dertien, die bijna de hele etappe vooruit was.  

Blaak wist verrassend Wild achter zich te houden. "Kirsten raakte voor me als eerste door de laatste bocht en toen dacht ik even dat ik geklopt was. Maar ik wist er toch nog langs te komen. Normaal ben ik niet zo bedreven in zo'n bochtige finale, maar vandaag was ik zo sterk dat ik naar de winst kon sprinten." Voor Blaak een bijzondere zege, omdat ze voor het eerst in de regenboogtrui mocht juichen. "Ik was al enkele weken goed in vorm en al dicht bij de overwinning. Maar nu is het dan raak."
 

Samenvatting etappe Winsum

Haar ploeggenote Amy Pieters behoudt de leiding in het algemeen klassement.  Ze kon tevreden constateren dat het er goed uitziet richting de eindzege met alleen de slotrit door Groningen nog op het programma. "Maar we zijn er natuurlijk nog niet, ik hoop dat jullie me morgen opnieuw in deze trui zien” zei ze na afloop. 
 

Aandachtsgebieden

#HAT19