Twee uitgelichte sprekers en hun bijdrage aan het congres

donderdag 19 mei 2016

  • HANNN

Tijdens Building the Future of Health verwelkomen we ruim 200 (inter)nationale sprekers uit de gezondheidssector, de stedenbouw, architectuur, overheid en technologie. Enkele aansprekende voorbeelden: 

Douglas L. Wood – Medisch directeur Mayo Clinic in de Verenigde Staten

Dr. Wood is medisch directeur van het Center for Innovation in Mayo Clinic en is tevens praktiserend cardioloog in Mayo Clinic in de Verenigde Staten. Dit ziekenhuis heeft vele onderscheidingen op haar naam staan en de vestiging in Minnesota is voor 2015-2016 erkend als een van de beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten door de U.S. News & World Report. 

Wood is tevens vice-voorzitter geweest van het Department of Medicine en voorzitter van de Division of Health Care Policy and Research in Mayo Clinic. Buiten deze werkzaamheden om was hij de trekker van hervormingen in de gezondheidszorg in Minnesota.

Voordat hij in dienst trad bij Mayo Clinic, heeft hij belangrijke posten bekleed in de American College of Cardiology en de American Medical Association. Bovendien was hij adviseur van de minister van Volksgezondheid en Human Services, zowel voor de Republikeinen als voor de Democraten. Hiernaast was hij de leider van de Minnesota Medical Association's Health Care Reform Task Force Quality Planning Group in 2004 en was hij werkzaam op de Minnesota Citizens Forum on Health Care Costs.

Onderstaande awards heeft hij in ontvangst mogen nemen:  

  • De Distinguished Service Award van de American College of Cardiology
  • De Burgess Meredith Award van de American Medical Association
  • De Citation of Merit van de University of Missouri School of Medicine
  • De Distinguished Service Award van de Minnesota Medical Association


Douglas Wood @ Building the Future of Health

Op woensdag 1 juni van 14:45 tot 15:15 verzorgt hij de sessie ‘Creating Health: Experience from the Mayo Clinic Center for Innovation’

De Mayo Clinic formule om gezondheid te bevorderen bevat innovaties in de levering van zorg en community health. Douglas Wood zal in deze sessie dieper ingaan op zijn ervaringen om te komen tot oplossingen ter bevordering van een goede gezondheid, onder andere inzoomend op human centered design. Verbeteringen in de community health zijn volgens hem het best bereikt als een arts het voortouw neemt in een samenwerkingsverband met overheid, bedrijfsleven, geloofsgemeenschappen, sociale diensten en filantropie dat de doelen kan definiëren en uitvoeringsplannen kan vormgeven. Meer informatie over deze sessie vindt u hier

 

Gordon Price – directeur Stadsprogramma Simon Fraser Universiteit in Vancouver 

Gordon Price is directeur van het Stadsprogramma (City Program) bij de Simon Fraser Universiteit in Vancouver. Hij is spreker geweest tijdens verscheidene internationale congressen, schrijft een maandelijkse column over maatschappelijke kwesties voor Business in Vancouver en voert rondleidingen en seminars over de ontwikkelingen binnen Vancouver. Ook blogt hij op Price Tags over stedelijke vraagstukken, met de nadruk op Vancouver, en brengt hij een elektronisch tijdschrift uit onder dezelfde naam. 

Op vrijdag 3 juni om 13:00 tot 13:30 verzorgt hij de sessie ‘Vancouverism: The Future of the City in a Sea of Green’

Vancouver scoort al jaren hoog op de lijstjes van steden met het beste leefklimaat. Groen, bewegen en gezondheid staan al jaren centraal in het ruimtelijk beleid, inmiddels ook bekend als Vancouverism. Maar ook Vancouver staat voor nieuwe uitdagingen. Wat kunnen we leren van dit Canadese Mekka van gezonde verstedelijking? En kunnen we reeds profiteren van de manier waarop de stad het Vancouverism aan het heruitvinden is? Meer informatie over deze sessie vindt u hier.

Het totaaloverzicht van de sprekers vindt u hier.

 

 

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network