Towards healthy tendon ageing

donderdag 27 september 2018

  • HANNN

Sporten en bewegen is gezond! Steeds meer mensen zijn lichamelijk actief en ook steeds meer ouderen komen (sportief) in beweging. Dit helpt tegen onder meer hart- en vaatziekten, kanker, depressies en nog veel meer aandoeningen. Helaas gaat meer sporten en bewegen soms ook gepaard gaan met lichamelijk ongemak. Peesblessures, zoals de Achillespeesontsteking, een tennis- of golferselleboog, de springersknie en schouderpeesirritatie zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Deze peesaandoeningen komen zeer frequent voor en zijn vooralsnog lastig te behandelen. Lichamelijke overbelasting en veroudering zijn belangrijke risicofactoren voor deze peesproblemen maar ook overgewicht, bepaalde soorten medicatie en aanleg spelen een rol.

Symposium

Omdat peesaandoeningen vaak langdurig klachten geven hebben ze een grote impact op de kwaliteit van leven, arbeidsproductiviteit en sportplezier en prestatie. Uit recent Gronings onderzoek blijkt dat dit probleem minstens zo groot is en minstens zoveel impact heeft als bijvoorbeeld artrose.
Desondanks is er binnen de medische wereld maar weinig aandacht voor deze hinderlijke problematiek. Daar moet verandering in komen. Daarom zullen van 27 -29 september 2018 ongeveer 200 onderzoekers en specialisten vanuit de hele wereld in het UMCG onder leiding van prof dr Hans Zwerver bijeenkomen om nieuwe ontwikkelingen op gebied van peesaandoeningen met elkaar te bediscussiëren.
In dit International Scientific Tendinopathy Symposium (www.ISTS2018.com) getiteld ‘Towards healthy tendon ageing’ zullen gerenommeerde sprekers de nieuwste resultaten presenteren hoe pezen (en hun gebruikers) gezond ouder kunnen worden.
 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof dr J Zwerver via j.zwerver@umcg.nl

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network