Roberts wint ook derde rit in Healthy Ageing Tour

vrijdag 7 april 2017

  • Healthy Ageing Tour

STADSKANAAL - Jessica Roberts heeft na de eerste ook de derde etappe gewonnen in de Healthy Ageing Tour. In Stadskanaal versloeg de renster van British Cycling Mylene de Zoete in een sprint-met-twee.

 

Recap Stage 3 Healthy Ageing Junior Team

De Deense Emma Norsgaard won vlak daarachter de sprint  voor de derde plek. Ook Lorena Wiebes eindigde op een zucht van de twee vluchters en behoudt daarmee de leiderstrui, met nog één rit voor de boeg.

Een dag eerder verloor Roberts haar leiderstrui en wat van haar vel na een valpartij richting finishplaats Baflo. De talentvolle Britse ontsnapte in de slotkilometers richting de streep in Stadskanaal samen met Mylene de Zoete (Beet It) en klopte de Nederlandse vervolgens in de sprint. "Dit maakt wel iets goed van de verloren leiderstrui, al blijft het jammer dat ik de leiding kwijt raakte. Voor me kwamen rensters met de wielen tegen elkaar en voor ik het wist lag ik op de grond. Vandaag was het nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik zag een mogelijkheid in de finale en toen ging ik er voor. Eigenlijk best onverwacht, maar ik ben er heel blij mee."
 

Dichterbij

De leiderstrui blijft in handen van Lorena Wiebes. "In de slotfase zat ik net even niet goed geplaatst en toen waren Roberts en De Zoete zomaar vertrokken.. Ik kreeg geen steun daarachter in de achtervolging en toen vond ik het best, ook omdat ze niet gevaarlijk waren voor het klassement. Nog één dag te gaan. Hopelijk lukt het om hier eindwinnares te worden, we zijn weer een dag dichterbij.”

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20