Premier Rutte bezoekt Lab Ofichem

maandag 6 juni 2016

  • Life Cooperative

Afgelopen woensdag bezocht premier Rutte het R&D Lab van Ofichem. Als onderdeel van de innovatie tour door Noord- Nederland opende de minister president de conferentie 'Building the Future of Health' in het UMCG en bezocht hij tevens Innolab Chemie, waar hij sprak met vijf ondernemers die gebruik maken van het lab. 

Laboratorium Ofichem B.V. verhuisde de R&D afdeling naar Innolab in 2015. Dr. Weite Oldenziel, CEO of Laboratorium Ofichem toonde de laboratorium facilities and informeerde de minister over de werkzaamheden binnen de farmaceutische industrie. Hij benadrukte het belang van samenwerking tussen de verschillende bedrijven.

Innolab Chemie is een initiatief van de universiteit van Groningen en Syncom B.V. Het lab biedt start-ups en regionale bedrijven zuurkasten, labtafels, een aantal algemene laboratoriumfaciliteiten, kantoorruimte en overleg- en presentatieruimtes. Daarnaast biedt Innolab Chemie toegang tot een aantal shared utilities and services, op het gebied van inkoop, analysecapaciteit en netwerkmogelijkheden. 

Premier Mark Rutte benadrukte dat Noord Nederland op de kaart is gezet als het gaat om innovatie en ondernemerschap. Volgens hem komt dit mede door de sterke samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen in Groningen.

 

Aandachtsgebieden

Life Cooperative