Portrettenreeks ‘Een Leven Lang Kunst brengt je samen’

dinsdag 30 januari 2018

  • Zorg Innovatie Forum
  • AndersOud 2030

Een Leven Lang Kunst brengt de waarde van actieve cultuurparticipatie voor oudere Groningers in beeld

Meedoen met kunst en cultuur heeft een positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Dat is de boodschap van de tiendelige portrettenreeks ‘Een Leven Lang Kunst brengt je samen’ die vanaf 20 januari tweewekelijks wordt gepubliceerd. In de hoofdrol staan ouderen uit de stad en provincie Groningen.

Het eerste portret verschijnt aankomende zaterdag 20 januari in het Dagblad van het Noorden. Hierin staat 73-jarige Koos van der Veen uit Haren centraal. Koos is een vaste bezoeker van het Meezingcafé dat iedere laatste vrijdag van de maand wordt georganiseerd bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7. Andere geportretteerden zijn onder andere een vrijwilliger van Samen-in-Beeld-TV en een deelnemer van het Alzheimerproject van het Groninger Museum.

Uit de verhalen van de Groningers blijkt wat de impact is van een culturele activiteit. Voor elk van de ouderen maakt het meedoen aan een kunst- of cultuurproject verschil in hun leven. Ze hopen er anderen mee te inspireren. Ongeacht zijn of haar leeftijd, iedereen kan meedoen.

De portrettenreeks verschijnt vanaf zaterdag 20 januari iedere twee weken in het Dagblad van het Noorden, in een of meer Groningse huis-aan-huisbladen en online.

Een Leven Lang Kunst
Een Leven Lang Kunst heeft als doel culture initiatieven van, voor, met én door ouderen in de stad en provincie Groningen op de kaart te zetten. Het programma wordt gecoördineerd door VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. De Hanzehogeschool heeft een rol in het aanjagen van zichtbaarheid en innovatieve initiatieven. Een Leven Lang Kunst wordt mogelijk gemaakt door de gemeente en provincie Groningen en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Kijk voor meer informatie op EenLevenLangKunst.nl.
Klik hier voor Aflevering 01 van Een Leven Lang Kunst