Pieters wint tweede rit Healthy Ageing Tour in Grootegast

donderdag 5 april 2018

  • Healthy Ageing Tour
Foto: Sportfoto.nl
Foto: Sportfoto.nl

De tweede etappe van de Healthy Ageing Tour is gewonnen door Amy Pieters. De renster van Boels-Dolmans ontsnapte in de laatste van drie plaatselijke omlopen samen met Alice Barnes uit een kopgroep van dertien en versloeg de Britse vervolgens nipt. Anna van der Breggen – winnares van de openingstijdrit in Heerenveen - kwam als derde over de meet. Pieters is de nieuwe leidster.

Start- en finishplaats Grootegast was nog maar net verlaten of een kopgroep van veertien reed weg uit het peloton. Nadat clubrenster Loes Adegeest (NWVG-Uplus) terug viel in de tweede groep bleven daar dertien van over, die tot diep in de finale samen bleven. In de slotfase ontsnapten Amy Pieters en Alice  Barnes uit deze groep. Zij hielden stand tot het laatst en maakten er een spannende strijd van. Met nipt verschil besliste de Nederlandse die strijd in haar voordeel. 
 


 

Volop kansen

Pieters won dit jaar de Ronde van Drenthe en was zondag nog tweede in de Ronde van Vlaanderen. Ze is ook de nieuwe leidster in de ronde. "Barnes en ik waren net voor onze ultieme ontsnapping ook al weg met vijf anderen, maar daar zat ook Lisa Brennauer bij en daar mocht ik niet mee doorrijden. Toen we waren terug gehaald ging Barnes nog een keer, ik reageerde en toen waren we met twee weg. In de sprint was het close, maar ik haalde het gelukkig."

Pieters staat er nu goed voor in de rangschikking. "Maar ik weet dat ook Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Christine Majerus er nog goed voor staan in het klassement. Dus we staan met vier kort in de ranglijst. Dat biedt ons nog volop kansen om deze ronde te kunnen winnen.”

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20