Pieters rondt sterk ploegenspel af in Grijpskerk

woensdag 5 april 2017

  • Healthy Ageing Tour

GRIJPSKERK - Amy Pieters is winnares van de 1e (B) etappe van de Healthy Ageing Tour geworden. De Noord-Hollandse uit de formatie Boels-Dolmans reed in de finale van deze rit weg uit een kopgroep  van veertien rensters sterk en soleerde naar de zege in Grijpskerk. (Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg)

Recap stage 1B

De tweede plaats was voor de Italiaanse Barbara Guarischi, de Finse Lotta Lepisto eindigde op de derde stek. Ellen van Dijk blijft leidster in het algemeen klassement.

Hoewel de rensters een tijdrit van zestien kilometer in de benen hadden, spaarden de toppers zich niet in deze 1e (B) etappe met start en finish in Grijpskerk. Direct sloeg het veld uiteen in het open Groningse land waar de wind vrij spel had. Uiteindelijk bleven voorin veertien rensters over. Nadat olympisch kampioene Anna van der Breggen een vergeefse poging gedaan had, was het haar ploeggenote Amy Pieters die als volgende demarreerde. Haar poging hield stand. "We konden het spel goed uitspelen. Mooi dat ik het kon afronden. Bovendien deden we opnieuw een goede zaak in het klassement, we staan er in de breedte goed voor met de ploegentijdrit van morgen nog voor de boeg."

 

 

Opletten geblazen

In de top van het klassement veranderde weinig, omdat de top drie mee zat in de ontsnapping: Ellen van Dijk gaat nog altijd Anna van der Breggen (tweede) en Lisa Brennauer (derde) vooraf. Van Dijk wist dat het opletten geblazen was in deze middagrit. "Dat was wel te verwachten met de wind die er stond. Toen de slag eenmaal geslagen was, is nog wel geprobeerd de groep nog een keer te splitsen, maar je ziet dan dat de sterksten in koers voorin zitten. Boels-Dolmans speelde het in de finale slim uit. De dagzege zat er zo niet in, maar voor het klassement was het een goede dag. We moeten afwachten wat de ploegentijdrit brengt morgen, maar natuurlijk mik ik op de eindzege."

Aandachtsgebieden

#HAT19