Noord-Nederlands LifeScience MKB bewijst kracht van bundeling op beurs Parijs

vrijdag 13 maart 2015

  • Life Cooperative

Met een gezamenlijke stand, een gezamenlijke slogan en een officiële verbintenis in de vorm van een coöperatie, heeft het Noord-Nederlandse LifeScience MKB zich afgelopen week met een delegatie van acht organisaties op de Bio Europe gepresenteerd. De kracht van bundeling heeft zich bewezen. De gezamenlijke stand ontpopte zich eerder deze week (9 t/m 11 maart) tot dé ontmoetingsplek voor samenwerking met het Nederlandse MKB van wereldklasse.

“Het idee om op de Bio Europe als bedrijven coöperatie vertegenwoordigd te zijn, is ontstaan vanuit een aantal leden. Juist die motivatie maakt het zo’n sterk concept”, aldus Ton Vries, directeur Syncom B.V. en mededirecteur Healthy Ageing Campus. “De club Noord-Nederlandse partijen is nog nooit zo groot vertegenwoordigd geweest.” Gefaciliteerd door de Healthy Ageing Campus, zijn acht Noord-Nederlandse Life Science bedrijven naar de internationale Bio Europe Spring in Parijs afgereisd, te weten: Integrex Research, InnoCore Pharmaceuticals, Syncom, ABL, Angita, QPS, Sulfateq en Brains On-line.
 

In Januari 2015 is de Healthy Ageing Business Coöperatief U.A. officieel van start gegaan. Inmiddels hebben zich 16 kennisintensieve bedrijven aan de coöperatie gecommitteerd. Vanuit de bedrijven was een van de aandachtspunten het gezamenlijke representeren van de sterke Noord-Nederlandse competenties op beurzen en congressen.

De Healthy Ageing Campus heeft de ambitie om dit concept ook voor andere leden binnen coöperatie te organiseren, zoals bijvoorbeeld voor de Noord-Nederlandse Medische Technologie bedrijven. “Het versterken en zichtbaar maken van de Noord-Nederlandse Healthy Ageing bedrijven van wereldklasse blijft het overkoepelende doel” voegt Vries toe. “Mogelijk biedt het concept ook kansen voor andere sectoren.”

De BioEurope’ vond plaats op 9 t/m 11 maart  en is een van de grootste partneringcongressen in Europa op het gebied van life sciences, met meer dan 2.000 deelnemers van over heel de wereld.

Versleep deze component om hem te verplaatsen

Aandachtsgebieden

Life Cooperative