NK Journalisten toegevoegd aan programma Healthy Ageing Tour

zaterdag 13 januari 2018

  • Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour heeft het NK Journalisten aan haar programma toegevoegd op zondag 8 april. Daarmee wordt de Healthy Ageing Tour dit jaar nog veelzijdiger, naast de wedstrijden voor elite vrouwen, de vrouwen junioren en para-cycling. 

Voor het eerst in vier jaar wordt dit nationaal kampioenschap wielrennen voor journalisten weer verreden. De wedstrijd vindt plaats op hetzelfde stratenparcours als van de elite rijdsters in de stad Groningen, met finish op de Vismarkt.

De journalisten strijden in een A en B categorie, die afzonderlijk zullen starten. De A groep rijdt 61,8 kilometer, de B groep 41 kilometer. Er is een apart klassement voor vrouwen, die ook 41 kilometer rijden. De starttijden worden later bekendgemaakt. Deelname staat open voor iedereen die werkt in de journalistiek. Inschrijven kan via de site van NK Journalisten
 

Terugblik NK Journalisten 2014 in Ootmarsum
Terugblik NK Journalisten 2014 in Ootmarsum

#HAT18

De Healthy Ageing Tour is een UCI etappewedstrijd voor vrouwen die van 4 t/m 8 april wordt verreden. In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lizzie Armitstead en Marianne Vos aan de start. De Healthy Ageing Tour staat voor een gezonde beweging door Noord-Nederland met tal van gezonde activiteiten op de gezondheidspleinen.
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20