Terugblik Netwerkdag NPOII - Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

woensdag 16 december 2015

  • AndersOud 2030

Donderdag 10 december  was het weer tijd voor de jaarlijkse netwerkdag van het Netwerk Ouderenzorg regio Noord (NPOII) welke plaatsvond in het Provinciehuis te Groningen. De druk bezochte en geanimeerde bijeenkomst die zich richtte op de kanteling in de zorg werd geleid door Daan Bultje, directeur HANNN, en op het programma stonden een aantal interessante sprekers.  

Theatergroep Thot trapte de bijeenkomst af met een interactief spel met de zaal inzake bejegening. Het spel ‘Dilemma’s in de kanteling’ liet de verschillende rollen zien van de hulpverlener en de oudere. Wat betekent bejegening voor de oudere? Gaan zorgverleners respectvol met hen om en nemen ze de tijd om goed te luisteren naar wat de oudere bedoelt en wordt er rekening met de persoonlijke wensen gehouden? Gedurende het toneelstuk was er ruim voldoende tijd voor vragen en reacties vanuit de zaal wat een enerverend geheel tot resultaat had.

Hoogleraar Sabine Otten vertelde vervolgens meer over de beeldvorming van en bij ouderen. Deze beeldvorming is ambivalent en bevat zowel positieve als negatieve aspecten. Judith Aris ging in op wat LifeLines ons vertelt over de gezondheid van ouderen. Sophia de Rooij, hoofd Universitair Centrum Ouderengeneeskunde, gaf de huidige stand van zaken NPOII en een doorkijkje naar de toekomst. De structuur van de NPOII regiotafels werd door Karin Kalverboer, directeur ZIF, nader toegelicht waarop er vervolgens een aantal pitches van de verschillende regiotafels plaatsvonden.

Na afloop van de netwerkdag kregen de aanwezigen bij vertrek het boek ‘Krachtig Kantelen in zorg en welzijn’ mee. Dit is een actueel zorgmanagementboek, dat ingaat op de veranderingen die door maatschappelijke ontwikkelingen en systeemwijzigingen in zorg en welzijn plaatsvinden Het geeft inzicht in trends en veranderingen en laat zien wat deze betekenen voor de mensen die in de sector werken: de professionals en hun managers en bestuurders.

We kijken terug op een succesvol NPOII jaar, laten we van 2016 ook weer een mooi jaar maken!
Karin Kalverboer, Daan Bultje, Mirjam Valk, Sophia de Rooij

Aandachtsgebieden

AndersOud 2030