Nationale Zorginnovatieprijs 2018 - Stem nu!

donderdag 1 maart 2018

  • HANNN

Op dit moment is de strijd rondom de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 in volle gang! Op donderdag 15 maart aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt. Met FluidBalance heeft Noord-Nederland een kandidaat, die met jullie hulp de publieksprijs in de wacht kan slepen door middel van het behalen van de meeste stemmen. Een stem uitbrengen op FluidBalance kan via de link onderaan het artikel.

Over Zorginnovatie
Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen.  De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. 

FluidBalance
De vochtbalans wordt beschouwd als een waardevolle klinische parameter voor de conditie van de patiënt. De zorgverlener (meestal een verpleegkundige) dient hiertoe de vochtinname en -uitscheiding op gezette tijden te registreren en vervolgens om te rekenen tot een vochtbalans. In de dagelijkse praktijk blijkt dit een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. Het gevolg is dat de vochtbalans vaak onjuist wordt weergegeven, wat kan resulteren in een suboptimale of zelfs onjuiste behandeling met soms ernstige gevolgen. FluidBalance is een digitaal systeem waarmee de vochtbalans automatisch en realtime kan worden gemonitord, 24 uur per dag. Dit leidt tot ontlasting van de verpleegkundige en bovendien tot een nauwkeuriger registratie van de vochtbalans. Daarnaast speelt FluidBalance een belangrijke rol bij het tijdig identificeren van klinische achteruitgang van patiënten, waardoor onnodige complicaties en ligdagen kunnen worden voorkomen.

Unieke kenmerken
- Complete digitale oplossing voor nauwkeurige monitoring en registratie van de vochtbalans.
- Realtime monitoring en registratie van urineproductie als waardevolle separate klinische parameter.
- Automatische notificatie van de zorgverlener bij overschrijding van vooraf ingestelde grenswaarden.
- Data-gedreven algoritme voor herkennen van veelvoorkomende patronen en leveren van decision-support op basis van geregistreerde meetwaarden.

Laten we de Nationale Zorginnovatieprijs van 2018 naar Noord-Nederland halen! Stemmen kan via de onderstaande link:
https://www.healthvalleyevent.com/zorginnovatieprijs-stemmen/fluidbalance/

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network