Maximaal bereik Healthy Ageing Tour via live tv-uitzendingen en krant

vrijdag 16 maart 2018

  • Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour bereikt ook dit jaar honderdduizenden mensen in en buiten de provincie Groningen dankzij live-uitzendingen op Podium TV/DVHN.nl en een huis-aan-huiskrant die in grote delen van de provincie verspreid wordt.

De wielerwedstrijd voor de wereldtop bij de vrouwen is dagelijks live op televisie en via internet te bekijken. Door verspreiding van huis-aan-huiskranten in de wijde omtrek van de zes finishplaatsen worden bovendien nog eens inwoners op 250.000 adressen in de provincie bereikt. Doel is zowel de wielersport voor vrouwen als het streven naar een gezonde levensstijl in de provincie Groningen door het Healthy Ageing Network Noord-Nederland onder de aandacht te brengen. 
 

Zien bewegen, doet bewegen

Vijf van de zes etappes van de Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen worden van start tot finish uitgezonden. Dat betekent dat van 4 tot en met 8 april dagelijks enkele uren sport in de provincie in beeld worden gebracht. De zesde rit - de ploegentijdrit - wordt in een ruime samenvatting behandeld. Ook aan de wedstrijden voor junior-vrouwen (samenvattingen) en para-cyclists (compilatie) onder de vlag van de Healthy Ageing Tour wordt ruim aandacht besteed. Via het grote noordelijke bereik van Podium TV en de website van het Dagblad van het Noorden (DVHN.nl) wordt zo gezorgd voor promotie voor sport en beweging. Zien bewegen, doet bewegen is het motto van deze wedstrijd.
 

Het voorjaar is de tijd dat de natuur in beweging komt, het moment voor iedereen in de provincie Groningen om hetzelfde te doen

Daan Bultje, directeur HANNN

Daan Bultje vindt als directeur van het Healthy Ageing Network Noord-Nederland de sponsoring van het wielerevenement Healthy Ageing Tour een belangrijke manier om de boodschap van zijn organisatie provinciebreed extra aandacht te geven. "Deze wedstrijd biedt ons een kapstok om uit te dragen hoe belangrijk gezondheid is en hoeveel plezier beweging en sport kunnen geven. Dankzij gezondheidspleinen in alle aankomstplaatsen kunnen de inwoners van Groningen ervaren dat je op allerlei verschillende manieren je gezondheid kunt verbeteren. Voor werkelijk iedere leeftijdsgroep in de provincie.  Zo hebben we clinics voor ouderen waarin we laten zien hoe kleine aanpassingen in levensstijl grote verschillen kunnen maken. Maar we zorgen er daar ook voor dat de jeugd in beweging komt door hen een uitdagend circuit op de BMX-fiets aan te bieden. Een goede gezondheid is elke dag van belang, maar in de eerste week van april geven we dit onderwerp veel extra aandacht. Het voorjaar is de tijd dat de natuur in beweging komt, het moment voor iedereen in de provincie Groningen om hetzelfde te doen.”
 

Aandachtsgebieden

#HAT19