Masterclass Mentale gezondheid van jonge vluchtelingen

woensdag 30 januari 2019

  • Zorg Innovatie Forum

Als jonge vluchteling laat je alles achter. Je thuis, je school, je vriendjes en je geboorteland. Wat je meeneemt is je vrijheid en je veerkracht om verder in een veilig land je bestaan te kunnen opbouwen. 
Wat is er voor nodig om je mentaal gezond te voelen in dat nieuwe, vreemde land?
Hoe ga je om met ontheemd gevoel? Met wie zou je je gemis kunnen delen?
En als de donkere tijd van depressie en herbeleven van de trauma’s aanbreken, wie kies je tot je steun?

Deze masterclass is een samenwerking tussen het Zorg Innovatie Forum en Stichting Didar. Bij Stichting Didar staat interculturele communicatie centraal, de dialoog over het erkennen en waarderen van verschillen. Didar is sinds eind 2018 stakeholder van het Zorg Innovatie Forum.

Tijdens dit symposium willen wij met professionals stil staan bij de mentale gezondheid van jonge vluchtelingen. Na een plenair gedeelte met presentaties over landelijke en -lokale ontwikkelingen en hulpverlening krijgt u de gelegenheid om een workshop te volgen. Pharos, Arnold te Raa en Stichting Didar zullen zorg dragen voor de workshops: ‘Bevorderen van mentale gezondheid bij jonge vluchtelinggezinnen’, ‘Dynamiek tussen organisaties in dienst van de jonge vluchteling’ en ‘Interculturele communicatie’. U kunt op 11 april een keuze maken tussen deze workshops. Bijwonen van deze masterclass is kosteloos voor ZIF-stakeholders. Overige deelnemers betalen €75,= (ex btw).

Bekijk hier de uitnodiging: Download Uitnodiging masterclass mentale gezondheid bij jonge vluchtelingen.pdf

Voor meer informatie en voor aanmelding kunt u mailen naar info@zorginnovatieforum.nl.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum