Daniëlle geeft startschot van de SKSG Daily Mile Week!

donderdag 28 februari 2019

  • HANNN
Danielle Bekkering geeft 4 maart het startschot voor de Daily Mile. Foto: Kees van de Veen
Danielle Bekkering geeft 4 maart het startschot voor de Daily Mile. Foto: Kees van de Veen

Maandag 4 maart geeft Daniëlle Bekkering het startschot voor de SKSG Daily Mile Week. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door elke dag 15 minuten te (hard) lopen in hun eigen tempo. Na de opening door Danielle beginnen meer dan 100 kinderen met de SKSG Daily Mile Week door een rondje om het gebouw van SKSG Noordster te rennen en te lopen.

Tijdens de SKSG Daily Mile Week (van 4 t/m 8 maart) gaan ruim 3500 kinderen van ruim vijftig BSO-locaties van SKSG elke dag 15 minuten rennen, joggen of wandelen. Het is een concept dat eenvoudig op elke school en BSO-locatie kan worden toegepast. Enno van der Werff, directeur-bestuurder van Stichting Kinderopvang Stad Groningen: “Sport & bewegen zit in het DNA van SKSG. De SKSG Daily Mile Week is een perfecte manier om op een laagdrempelige manier nog meer aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl. Het maakt kinderen en medewerkers actiever en verbetert hun conditie en gezondheid. Bovendien stimuleert voldoende bewegen de motorische ontwikkeling, wat hard nodig is in een tijd waarin kinderen veel stilzitten. Om het helemaal compleet te maken; het is ook nog eens een activiteit waarbij kinderen en medewerkers actief in de buitenlucht bezig zijn! We zijn erg blij dat Daniëlle, die actief is als marathon- en langebaanschaatsster, de SKSG Daily Mile Week gaat openen.”

De SKSG Daily Mile Week is een samenwerking tussen de HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands) en SKSG. Voor SKSG is de activiteit de kick-off van het thema Sport & Bewegen, dat in de maanden maart en april centraal staat op de BSO-locaties. In deze maanden worden allerlei sportieve beweegactiviteiten georganiseerd, waaronder Date de topsporter, waarbij topsporters langskomen op locaties zodat kinderen ze het hemd van het lijf kunnen vragen, een sponsorloop voor het Beatrix Kinderziekenhuis en sportieve clinics bij Donar en FC Groningen.

Daniëlle Bekkering opent de SKSG Daily Week op maandag 4 maart om 15:30 uur bij SKSG Noordster (Rijksstraatweg 1, Zuidhorn).  U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network