Lode Holding 2e plaats bij verkiezing Vitaalste Bedrijf van Groningen

woensdag 7 september 2016

  • Life Cooperative

Lode Holding en haar dochterondernemingen Lode, ProCare, Umaco en aXtion zijn enorm trots, dat zij de 2e plaats hebben gewonnen bij de verkiezing van Vitaalste Bedrijf van de provincie Groningen. Deze verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en is voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

HR-beleid Lode Holding gewaardeerd door jury

Volgens de jury lopen de drie genomineerde Groningse bedrijven voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers. Ze scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid.
Harrie Baas, Directeur ProCare, zegt tijdens de uitreiking deze prijs ook te zien als een aanmoediging om het vitaliteitsbeleid nog verder te ontwikkelen. We zijn vooral bekend als leverancier van de meetapparatuur voor Olympische medaillewinnaars als Dafne Schippers en Usain Bolt. We zijn echter nog trotser op de successen in de ouderen- en gehandicapten zorg waar nu meer bewogen wordt door de toegevoegde waarde van onze apparatuur en software. Onze doelgroepen zijn altijd bezig met bewegen en vitaliteit en wij vinden het daarom ook heel belangrijk dat dit wordt doorgetrokken in het beleid voor ons eigen personeel.

 

Verkozen uit vele aanmeldingen

Voor deze verkiezing van dit jaar hebben zich een record aantal Groningse organisaties aangemeld, die een uitgebreide vragenlijst hebben ingevuld. Naar aanleiding daarvan zijn een aantal Groningse bedrijven geselecteerd en vervolgens uitgebreid persoonlijk geïnterviewd. Volgens jurylid en Corporate Healthmanager Rob Valkenburg van ONVZ lag het niveau van de deelnemers in de provincie Groningen dit jaar uitzonderlijk hoog. Het HR-beleid van Lode Holding rond o.a. de thema’s ziekteverzuim, loopbaanontwikkeling, opleiding & training, ARBO, duurzame inzetbaarheid en gezondheidsbevordering zijn in het interview uitgebreid aan de orde gekomen. Een reden voor de jury om ons te nomineren als Vitaalste Bedrijf van de provincie Groningen en uiteindelijk te belonen met de tweede plaats. Lode Holding is een vooraanstaand technologie bedrijf in de sport en gezondheidssector en richt zich vooral op bewegen en meten.

Aandachtsgebieden

Life Cooperative