Kunst op Stee: kunstzinnige en culturele activiteiten voor Groningse senioren

donderdag 12 april 2018

  • AndersOud 2030

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert dit jaar opnieuw de culturele actiemaand Kunst op Stee. In het kader hiervan vinden de hele maand april allerlei kunstzinnige en culturele activiteiten plaats in Stad en Ommeland, speciaal gericht op oudere Groningers. Zo is er een kunstmarkt, wordt er een stadswandeling georganiseerd en is er op 16 april een open podium in bij het Pluscafé.

In de derde week van april vinden er in het kader van Kunst op Stee drie activiteiten plaats in de stad Groningen. Op maandag 16 april presenteren deelnemers van het project Samen Kunst Verkennen hun ervaringen tijdens een markt in de Machinefabriek in Groningen. Bezoekers van de markt kunnen actief meedoen en ideeën uitwisselen over een mogelijk vervolg van dit project.

Op dinsdag 17 april is het mogelijk om samen met Paulien Excursions mee te gaan op een stadswandeling langs de hofjes en binnentuinen van Groningen. 

VRIJDAG en het Pluscafé organiseren op zondag 16 april een open podium voor iedereen tussen de vijftig en de honderd jaar. Alles kan en mag; een solo-presentatie, kooroptreden, band of toneelclub, een dansact, een poëzievoordracht: iedereen is welkom! Wilt u ook deelnemen dan kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Paul Stolk (paul.stolk@planet.nl) of Jeanette Kappelhof (jeanettekappelhof@planet.nl). Wilt u alleen teoschouwer zijn dan kunt u op 16 april gewoon naar VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7 komen. Het programma start om 15.00 uur.

Programmaboekjes van Kunst op Stee zijn te verkrijgen bij lokale bibliotheken en dorpshuizen. Het programma staat ook online op kunstopstee.nl.

Aandachtsgebieden

AndersOud 2030