Kirsten Wild sprint naar zege in Musselkanaal

vrijdag 12 april 2019

  • Healthy Ageing Tour

Kirsten Wild heeft de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Overijsselse won de sprint van een uitgedunde eerste groep in Musselkanaal. Het was haar twaalfde ritzege in deze ronde.

Samenvatting etappe 3 Musselkanaal

Samenvatting etappe 3 elite Healthy Ageing Tour 2019 Musselkanaal

In de eerste van zes ronden reed een groep met favorieten weg van de concurrentie. Nadat voorin steeds meer rensters afhaakten, zette Christine Majerus een aanval in. Ze wist bijna een minuut voorsprong bijeen te fietsen, maar uiteindelijk was het na een kleine twintig kilometer op bij de Luxemburgse. Andere rensters van Boels-Dolmans probeerden die aanval over te nemen, maar een sprint bleek onvermijdelijk in Musselkanaal.
 

'Mijn zege is weer binnen'

Voor Wild was het na drie dagen raak, winnen in de Healthy Ageing Tour is een gekoesterde traditie bij de renster van WNT-Rotor. "De andere dagen verliepen ook goed, alleen moest ik in Borkum in de remmen en reed ploeggenoot Lisa Brennauer al vroeg lek. Donderdag in Surhuisterveen bleef de winnares weg, maar vandaag was het zover. Dit waren de omstandigheden waarin ik van houd, een harde koers en vervolgens sprinten voor de winst. Mijn zege is weer binnen." 
 

Interview Kirsten Wild


 

Afgezien

In de sprint bleek Wild oppermachtig voor Barbara Guarischi (tweede) en klassementsleidster Lotta Lepistö, die zo weer wat extra bonificatieseconden sprokkelde. De Finse had afgezien. "Het was zwaar vandaag en ik heb zelf ook werk moeten verzetten om de aanvallen van Boels-Dolmans te pareren. Uiteindelijk had ik nog een sprint in de benen, maar Kirsten was te sterk. Maar aan het einde van de dag sta ik nog aan de leiding en is ook mijn ploeggenote Ellen van Dijk nog goed van voren vertegenwoordigd. Dus mogen we tevreden zijn."
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20