Kennisplatform Gezondheidscommunicatie van start: samenwerking Faculteit der Letteren en UMCG

woensdag 23 september 2015

  • Zorg Innovatie Forum

Op maandag 28 september a.s. start het Kennisplatform Gezondheidscommunicatie van de Rijksuniversiteit Groningen. Het platform is een samenwerking tussen de Faculteit der Letteren en de opleiding Geneeskunde van het UMCG. Het beoogt door onderzoek en onderwijs de kwaliteit van de communicatie tussen artsen onderling en de communicatie met patiënten te verhogen. Op de startbijeenkomst zal worden gesproken door vertegenwoordigers van het College van Bestuur, Geneeskunde en Letteren.

Het platform zal onder meer onderzoek doen naar de ontwikkeling van communicatievaardigheden van artsen en naar communicatieve obstakels voor laaggeletterden in de gezondheidszorg. Platformcoördinator prof. Debbie Jaarsma (UMCG) noemt deze samenwerking “een unieke mogelijkheid om de communicatievaardigheid binnen het ziekenhuis te verhogen”.

Onderzoek in het kader van het Kennisplatform Gezondheidscommunicatie kwam eerder in het nieuws in onze videorubriek Unifocus: Ervaringen jongeren in zorg komen niet overeen met hun behoeftes.

Meer informatie en contact
Startbijeenkomst: maandag 28 september 15.00 – 17.30 Grote Vergaderzaal Bestuursgebouw, Oude Boteringestraat 44.
Vrij toegankelijk, opgave graag via gezondheidscommunicatie@rug.nl.

Website: www.rug.nl/research/platform-gezondheidscommunicatie

Contact: coördinatoren prof.dr. Debbie Jaarsma (UMCG) en prof. dr. Tom Koole (Faculteit der Letteren)

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum