Nieuw logo voor bewegende Jan Kuipersschool

vrijdag 22 maart 2019

  • HANNN

Vandaag onthulde de Jan Kuipersschool op sportieve wijze het nieuwe logo van de school. Wethouder Elly Pastoor was bij deze feestelijke onthulling aanwezig. De kinderen droegen voor het eerst het felgekleurde neon-gele schoolshirt met het flitsende logo erop. Na de onthulling op het schoolplein liepen de kinderen in hun eigen tempo een ererondje om de school. Het looprondje was voor de kinderen reeds bekend, want de Jan Kuipersschool doet al 3 weken met veel enthousiasme mee aan de Daily Mile. Het doel van de Daily Mile is blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard) te lopen op school. 
 

Juf Tine komt naar buiten met de kinderen
Juf Tine komt naar buiten met de kinderen

Met het nieuwe logo wordt het verhaal verteld van de Jan Kuipersschool: De ‘j’s’ in het logo wordt ‘jij’ in verbinding met ‘wij’. De steeds groter wordende puntjes op de ‘j’ laten de groei van elk kind in de 8 schooljaren zien. Het logo straalt uit dat de school kracht vindt in structuur als veilige basis. De ‘j’s’ verbinden de veilige wereld van de school met de wereld daarbuiten. De speelse kleuren in combinatie met de vorm drukken plezier uit.
 

Daniëlle Bekkering geeft uitleg over de Daily Mile
Daniëlle Bekkering geeft uitleg over de Daily Mile
Wethouder Elly Pastoor onthult het nieuwe logo
Wethouder Elly Pastoor onthult het nieuwe logo

Bewegend leren

Dat het nieuwe logo sportieve wijze is onthuld, is niet voor niets. ”Wij zijn een school die ‘bewegend leren’ hoog in het vaandel heeft staan. Het is niet alleen gezond, maar het helpt kinderen ook om de leerstof beter te laten beklijven, het is een ‘win-win situatie’” aldus het team van de Jan Kuipersschool.
 
Samen met HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands) en de Legio-run werd het initiatief genomen voor het introduceren van de Daily Mile. HANNN streeft naar meer gezonde jaren voor de inwoners van Noord-Nederland en daarbij speelt regelmatig bewegen ook een belangrijke rol. Iedere dag een kwartier hardlopen of wandelen, een ‘wester-kwartiertje’ zoals Daniëlle Bekkering namens HANNN de lokale variant heeft genoemd, past goed in deze doelstelling. 
 

Het is niet alleen gezond, maar het helpt kinderen ook om de leerstof beter te laten beklijven

Team Jan Kuipersschool

Daarnaast is dagelijks rennen een goede voorbereiding op de Legio-run van 6 april aanstaande.
Noppie, de mascotte van de Legio-run, was ook aanwezig op het schoolplein van de Jan Kuipersschool, hij deelde High Fives uit aan de kinderen. Veel kinderen en leerkrachten zullen deelnemen aan hét loopevenement van Grootegast en omgeving.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network