Internationale topteams weten Healthy Ageing Tour weer te vinden

zaterdag 4 maart 2017

  • Healthy Ageing Tour

Van 5 tot en met 9 april staan elf UCI-vrouwenploegen aan het vertrek, een evenaring van het aantal van 2016. Ook zijn er twee nationale selecties en is er ruimte voor vijf Nederlandse clubteams. (Foto: Sportfoto.nl / Dick Soepenberg) 

Boels-Dolmans

Koersdirecteur Thijs Rondhuis mag zich opnieuw verheugen op de komst van het Boels-Dolmans Cycling Team. De formatie van Danny Stam kende een zeer sterk seizoen vorig jaar en drukte ook een nadrukkelijk stempel op de vorige editie van deze wielerronde. Ellen van Dijk won namens het team. Deze Europees kampioene tijdrijden kan nu haar opwachting maken in de Healthy Ageing Tour in het shirt van Sunweb, waar ook oud-winnares Lucinda Brand rijdt. Met Canyon-Sram staat een ploeg aan het vertrek die al tekende voor menige wereldtitel ploegentijdrit. Ook hier een oud-winnares in de gelederen in de persoon van Lisa Brennauer. Bij Boels-Dolmans heeft men dit seizoen zowel wereldkampioene Amalie Dideriksen als olympisch kampioene Anna van der Breggen onder contract.
 

Nationale ploegen

Ook Cervélo-Bigla, Team Veloconcept, Alé Cipollini, Hitec Products, Lensworld-Kuota, Team WNT en Parkhotel Valkenburg-Destil zijn present in deze ronde. Verder zijn er een Britse nationale selectie en de Nederlandse nationale ploeg voorzien. Vooralsnog is het de bedoeling dat in deze oranje formatie onder anderen Nederlands kampioene Anouska Koster wordt opgenomen. Over de rest van het - overigens zeer veelbelovende deelnemersveld - volgt later een mededeling op het moment dat de definitieve inschrijvingen zijn gedaan.
 

Local heroes

Omdat de Healthy Ageing Tour ook de Nederlandse clubteams hoog in het vaandel heeft, is er ook startgelegenheid voor thuisvereniging NWV Groningen, de kersverse formatie Team Drenthe, Jan van Arckel, Swift-Avanti-Bollenstreek en WV Zeeuws-Vlaanderen. Rondhuis spreekt van een evenwichtig veld. “We hebben met Healthy Ageing een nieuwe sponsor, waarbij de deelnemende rensters het goede voorbeeld geven voor een gezonde levensstijl. Onze ronde is een rond reizende campagne om dit goede voorbeeld te volgen. Maar we zijn tegelijkertijd nadrukkelijk geen nieuwe organisatie, ik denk dat onze structuur inmiddels staat als een huis. Het is dan ook mooi om te constateren dat zoveel sterke teams onze ronde weer weten te vinden. Daarmee is ook dit jaar volop strijd gegarandeerd en is het al even zeker dat we weer een sterke winnares mogen noteren.”
 

18 uur live tv

De Healthy Ageing Tour wordt door Podium TV en DVHN.nl live uitgezonden op televisie en internet, waarmee men garant staat voor achttien uur aandacht voor het vrouwenwielrennen. In 2016 wist de wedstrijd met alle online kanalen maar liefst 1,5 miljoen mensen te bereiken.

Aandachtsgebieden

#HAT19