Ik ben Drents Ondernemer. Jij ook?

donderdag 2 augustus 2018

  • HANNN

Het midden- en kleinbedrijf is belangrijk voor onze economie. IkbenDrentsondernemer.nl wil jou als Drentse ondernemer een extra steuntje in de rug bieden, in welke fase van ondernemerschap je ook zit.
Dat doen ze in de vorm van bijeenkomsten, webinars, workshops, telefonische ondersteuning en vouchers. Ik ben Drents Ondernemer,  is een initiatief van de provincie Drenthe in samenwerking met onder meer de NOM, het MKB-fonds en de Drentse gemeenten, voor Drentse ondernemers met ambitie.

Ben jij die Drentse ondernemer met ambitie? Dan helpen zij jou graag verder en bieden jou in iedere fase van het ondernemerschap waardevolle tools en inspiratie. Ook organiseren ze workshops en bijeenkomsten, bieden voucherregelingen en de mogelijkheid om ondersteuning van een ondernemersadviseur te krijgen.

Voor dit programma zijn er een aantal tools die maandelijks worden ingezet. Op basis van het maandthema zal invulling gegeven worden aan de betreffende tools. Maandthema voor de maand september is Health. Deze maand staat alles wat betrekking heeft tot dit thema centraal bij IkbenDrentsondernemer.nl  

Hieronder zie je de verschillende tools die maandelijks worden ingezet om IkbenDrentsondernemer en het thema te promoten.

  • Ondernemer van de Maand

Maandelijks strijden een 5 tal ondernemers tegen elkaar in de verkiezing Ondernemer van de Maand. De ondernemer die het vaakst genoemd wordt, zal verkozen worden tot Ondernemer van de maand.
Deze ondernemer wordt vanuit IBDO bezocht om een video te maken en een leuke rapportage van zijn of haar bedrijf. Deze wordt vervolgens weer breed gedeeld op de verschillende social media kanalen en website.

  • Thermometer in bedrijf

Maandelijks wordt er vanuit IBDO een artikel geschreven over een ondernemer die meegedaan heeft aan één van onze ondersteuningsprogramma, een voucher heeft gekregen of andere ondersteuning heeft ontvangen. 
Ik ben Drents Ondernemer gaat bij de ondernemer langs om de “thermometer” in het bedrijf te stoppen en kijken wat hij/zij heeft gehad aan de programma’s, ondersteuning en dienstverlening etc. Van welke onderdelen heeft de ondernemer gebruik gemaakt?  Heeft dit bijgedragen aan eventuele groei of innovatieve ontwikkelingen?

  • Social media campagne & nieuwsbrief

Gedurende de maand zullen via de social media kanalen van IBDO nieuwsitems, tips en tools geplaatst worden rondom het maandthema. Hierbij kun je denken aan: 5 tips die zorgen voor succesvolle (thema), een prijs die gewonnen is door een Drentse ondernemer of andere tools die (Drentse) ondernemers verder helpen op het gebied van (thema).

  • Eventpromotie

Voor bijeenkomsten en evenementen zijn er vanuit IBDO ook een aantal tools ontwikkeld waar gebruik van gemaakt kan worden.  Hiermee kan de bijeenkomst op een goede manier gepromoot worden en zorgen voor een goede spin off van je bijeenkomst of event. Denk bijvoorbeeld aan aandacht via IkbenDrentsondernemer.nl en social media, maar ook een (video)reportage behoort tot de mogelijkheden. 

Meer weten?

Lees meer op de website van ikbendrentsondernemer.nl en in deze flyer (pdf).
Wil jij Drentse Health ondernemer van de maand september worden? Stuur dan een mail naar m.benali@drenthe.nl

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network